30 Μαΐου 2011

The Haunted World of El Superbeasto review

image

Ο Rob Zombie μπορεί να έχει πολλούς φίλους και στη χώρα μας αλλά σκηνοθετικά οι μέχρι τώρα προσπάθειές του ήταν άκρως απογοητευτικές με αποκορύφωμα τα δύο Halloween. Εκτός από συνθέτης και σκηνοθέτης, ο Zombie έχει και τη δικιά του σειρά κόμικ, με ήρωα τον Superbeasto. Αυτό το κόμικ προσπαθούσε για περίπου τρία χρόνια να μεταφέρει στην οθόνη και τελικά τα κατάφερε λίγο μετά το Halloween 2. Η ταινία προβλήθηκε πολύ περιορισμένα σε σημείο ακόμα και το DVD να κυκλοφορεί σε ελάχιστες χώρες. Άγνωστο αν και πότε θα κυκλοφορήσει και στη χώρα μας αλλά για να δούμε αν αξίζει να το περιμένουμε.

image

Ο El Superbeasto είναι ένας ξιπασμένος μεξικανός σούπερ ήρωας που μαζί με την σούπερ σέξι κατάσκοπο αδερφή του Suzi X και το μανιορομαντικό ρομπότ-βοηθό της Marvin, σώζουν τον κόσμο από κάθε είδους τέρας. Ο Beasto σταμπάρει την Velvet Von Black δε θα σταματήσει μέχρι να την…κάνει δικιά του. Από την άλλη ο μικροκαμωμένος Dr Satan ψάχνει την εκλεκτή με το 666 σημάδι στα οπίσθια για να την παντρευτεί και να γίνει ο ένας μεγάλος δαίμονας, ώστε να κερδίσει τη καρδιά της Suzi X. Κάπου εκεί μέσα πετάξτε μερικούς ζόμπι ναζί, έναν φυλακισμένο με κρεμασμένους όρχεις κάτι κάτι άσχετους μεξικάνους μηχανόβιους και έχετε μια γενική ιδέα τους χάους που επικρατεί στο The Haunted World of El Superbeasto.

Με λίγα λόγια το Superbeasto είναι μια περίεργη μίξη South Park, Machete και μιας διεστραμμένης ονείρωξης ενός ερεθισμένου εφήβου! Προσπαθεί να προκαλέσει όσο περισσότερο μπορεί, είναι γεμάτο αίμα, σεξ και τρέλα αλλά όλα μέσα στα θεωρητικά όρια του χιούμορ. Υπερμεγέθη στήθη, σέξι ξανθιές, ανελέητα σεξιστικά αστεία και αίμα, πολύ αίμα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι μπλέκει τόσες trademarks από τον Benny Hill και τον Ψαλιδοχέρη μέχρι τον σατανά και κάτι άσχετους ζόμπι-ναζί που τελικά η ταινία είναι ένα συνονθύλευμα των παραπάνω και όχι ένα σύνολο.

image

Σκοπός του Zombie είναι να σοκάρει, αλλά σοκάρει το πρώτο δεκάλεπτο, άντε το πρώτο τέταρτο, μετά όλα γίνονται ρουτίνα και όσο το χιούμορ είναι τόσο χαμηλού, σχεδόν προεφηβικού, επιπέδου τα πάντα μοιάζουν να μην έχουν κανένα νόημα. Μέσα όμως σε αυτό το χάος, υπάρχουν λίγες, μετρημένες στα δάχτυλα σκηνές που είναι πραγματικά εμπνευσμένες και τρομερά αστείες και καταφέρνουν να κρατήσουν τον ανήξερο θεατή μέχρι το τέλος.

Αν λατρεύετε σειρές όπως South Park και Happy Tree Friends, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα ότι θα απολαύσετε και το The Haunted World of El Superbeasto, αλλά οι υπόλοιποι καλύτερα να μείνουν μακριά.

4/10

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails