27 Μαΐου 2011

Ο Vincenzo Natali ξεκινάει τη παραγωγή του «Νευρομάντη»

image

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για τη μεταφορά του sci-fi λογοτεχνικού αριστουργήματος του William Gibson, Neuromancer στη μεγάλη οθόνη. Τελευταίος σκηνοθέτης που προσπάθησε να ξεκινήσει τη παραγωγή ήταν ο Vincenzo Natali όμως μετά την εμπορική αποτυχία του Splice, το project έμοιαζε για ακόμα μια φορά νεκρό.

Ευτυχώς όμως, ο Natali ποτέ δε τα παράτησε και στη φετινή αγορά των Καννών κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότες αλλά και διανομείς για την ταινία του. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε Καναδά, Κωνσταντινούπολη, Τόκυο και Λονδίνο και με την προπαρασκευή των ειδικών εφέ να έχει ήδη ξεκινήσει, η κύρια παραγωγή προβλέπεται να αρχίσει το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Η ιστορία του βιβλίου έχει ως εξής: «Σ' ένα μέλλον που μας έχει ήδη πλησιάσει επικίνδυνα, οι άνθρωποι ζουν αναπόσπαστα δεμένοι με τον εικονικό κόσμο του Ηλεκτροσύμπαντος. Η ζωή επιμηκύνεται, το σώμα των ανθρώπων μεταλλάσσεται γενετικά και γεμίζει μικροτσίπ. Ο νεαρός ήρωας, πρώην ταλαντούχος κλέφτης πληροφοριών, στερείται τη δυνατότητα πρόσβασης στον Κυβερνόχωρο ύστερα από μια ατυχή επιχείρηση. Είναι παγιδευμένος σ' έναν λαβύρινθο, όπου κυριαρχούν τα τεχνοναρκωτικά και το λαθρεμπόριο πληροφοριών και γενετικού υλικού. Είναι πάντα έτοιμος να διαπράξει κάθε έγκλημα που θα εξασφάλιζε μια μικρή έστω ελπίδα επιβίωσης. Ενώ ο κλοιός σφίγγει γύρω του, προσπαθεί ν' ανασυνθέσει τον εαυτό του αναζητώντας το μάγο της νευροχειρουργικής που θα τον γιατρέψει.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails