22 Μαΐου 2011

Η Ubisoft ετοιμάζει τις δικές της κινηματογραφικές παραγωγές

clip_image002

Μπορεί οι περισσότεροι να τις μισούν, άλλοι απλά και τις περιφρονούν και λίγοι πιο αισιόδοξοι να περιμένουν να έρθει η ανάτασή τους. Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί όμως ότι το είδος των video-game adaptation υπάρχει και παρά τις αποτυχίες, συνεχίζει να προσπαθεί να κερδίσει τους «άπιστους».

Και δυστυχώς οι αποτυχίες είναι πολλές, από τα εκτρώματα του Uwe Boll μέχρι και την πιο πρόσφατη και πιο πολλά υποσχόμενα μεταφορά του Prince of Persia.

Αυτά είδε ο Γαλλικός κολοσσός παραγωγής videogames, Ubisoft και αποφάσισε να μην εμπιστευτεί κανέναν παρά τον εαυτό της, δημιουργώντας τη δικιά της εταιρία παραγωγής τρισδιάστατων κινηματογραφικών ταινιών βασισμένων στα παιχνίδια της, την Ubisoft Motion Pictures, κάτι που θυμίζει και την αντίστοιχη κίνηση της Marvel πριν λίγα χρόνια.

Της εταιρίας ηγείται ο Jean-Julien Baronnet ο οποίος και δήλωσε «Θέλουμε να διατηρήσουμε την ιδιοκτησία, να διατηρήσουμε τον έλεγχο επί του περιεχομένου των ταινιών, και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με τα στούντιο για την ανάπτυξη των σχεδίων μας, το casting, το budget και το σενάριο.»

«Η στρατηγική μας δεν είναι η διαφοροποίηση, αλλά η ενίσχυση της ελκυστικότητας της franchises μας - γι 'αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ταινίες μας θα αντανακλούν με ακρίβεια τα παιχνίδια μας και τους οπαδούς τους, ενώ παράλληλα να επεκταθούνε και πέρα από τους βασικό κοινό των παιχνιδιών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Jean de Rivieres.

Οι ταινίες που ήδη βρίσκονται στα σκαριά είναι βασισμένες στα μεγαλύτερα franchises της Ubisoft, Assassin's Creed, Splinter Cell και Ghost Recon.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails