16 Μαΐου 2011

Ο Chris Hemsworth από Θεός του κεραυνού, μέντορας μιας badass Χιονάτης!

image

Ήταν σχεδόν δεδομένο ότι η επιτυχία μιας high-profile ταινίας όπως το Thor θα έφερνε πολλές νέες προτάσεις για τους πρωταγωνιστές του, και ειδικά για τον Αυστραλό Chris Hemsworth που φαίνεται ότι έχει ότι χρειάζεται για να γίνει ο επόμενος superstar του Hollywood.

Μετά την (εμπορική) επιτυχία του Alice in Wonderland, οι εταιρίες παραγωγής έβαλαν στο μάτι τα κλασσικά παραμύθια. Εκτός του prequel του Oz, που ετοιμάζει ο Sam Raimi, όχι μία αλλά δύο ταινίες είναι ήδη στη παραγωγή βασισμένες στο παραμύθι της Χιονάτης.

Η ταινία ονομάζεται Snow White and the Huntsman, και σε αυτή την έκδοση του παραμυθιού, όπως γίνεται κατανοητό επεκτείνεται η σχέση της Χιονάτης με τον Humbert, τον κυνηγό που έστειλε η κακιά βασίλισσα για να σκοτώσει την Χιονάτη, με τον κυνηγό όχι μόνο να μη τη σκοτώνει αλλά να την παίρνει ως εκπαιδευόμενη και να την διδάσκει να μάχεται ώστε να εκδικηθεί τη βασίλισσα! Όπως επιβεβαιώνεται και από τους παραγωγούς, το Snow White and the Huntsman θα είναι μια “παραμυθένια περιπέτεια δράσης”. Σκηνοθέτης θα είναι ο πρωτάρης Ruper Sanders ενώ το σενάριο του επίσης πρωτάρη Evan Daugherty.

imageΣτο ρόλο της Χιονάτης έχει κλείσει εδώ και καιρό η ταλαντούχα Kristen Stewart (Into the Wild, The Runaways – αρνούμαι να συμπεριλάβω τα Twilight στη φιλμογραφία της), ενώ η Charlize Theron θα είναι η κακιά βασίλισσα Grimhilde. Ο ρόλος που ταλαιπώρησε περισσότερο ήταν αυτός του κυνηγού αφού εδώ και μήνες υπήρχαν συζητήσεις με τον Viggo Mortensen οι οποίες όμως τελικά δεν ευοδώθηκαν, μετά στράφηκαν στον Hugh Jackman ο οποίος προτίμησε να περιμένει τον νέο σκηνοθέτη του Wolverine και τελικά σήμερα κατέληξαν στον Chris Hemsworth, τον γνωστό μας Thor.

Το περίεργο σε αυτή την επιλογή είναι η ηλικία του, αφού οι μέχρι τώρα υποψήφιοι είχαν αρκετά μεγαλύτερη ηλικία από την Stewart ώστε να πείθουν ως “μέντορες”. Αντίθετα ο Hemsworth είναι πολύ νεότερος των υπολοίπων και κατ’ επέκταση πολύ πιο κοντά στη ηλικία της Χιονάτης κάτι που μάλλον θα φέρει κάποιες αλλαγές στο σενάριο ώστε να προστεθεί και το ρομαντικό στοιχείο ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Ελπίζω πως όχι αλλά δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν θα αποφύγουμε αυτή την προσθήκη.

Η δεύτερη ταινία που βασίζεται στο παραμύθι της θα ονομάζεται The Brothers Grimm: Snow White, θα σκηνοθετεί ο Tarsem Singh (Immortals, The Fall) και θα πρωταγωνιστούν οι Lily Collins και Julia Roberts. Και οι δύο ταινίες, αν όλα πάνε καλά, αναμένονται στις αίθουσες το επόμενο καλοκαίρι.

1 σχόλιο:

  1. ωραία νέα! Να σημειώσω πρώτα πως πεθαίνω να δω Charlize Theron στον ρόλο που γράφεις. Ύστερα 1000 like (για να δανειστώ τον όρο από το facebook) στο ότι δεν συμπεριέλαβες στο βιογραφικό της νεαρής πρωταγωνίστριας το Λυκόφως. Κατά τ' άλλα αναμένουμε :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails