14 Μαΐου 2011

Η ανεξάρτητη Megan Ellison εξασφάλισε τα δικαιώματα του “Εξολοθρευτή”

image

Μετά τη πτώχευση της Halcyon, προηγούμενης ιδιοκτήτριας των δικαιωμάτων του “Terminator” ένας κανονικός πόλεμος φημών και προσφορών ξεκίνησε για το ποιος θα καταφέρει τελικά να αγοράσει τα δικαιώματα, ενός από τα πιο προσοδοφόρα και ιστορικά franchises στη κινηματογραφική βιομηχανία.

Αν και αρχικά ο Joss Whedon φάνηκε να είναι ο μοναδικός υποψήφιος, όσο περνούσαν οι μήνες τα δεδομένα άλλαξαν, στο παιχνίδι μπήκε για λίγο και η Sony αλλά οι τελικοί δύο υποψήφιοι έμελε να είναι η Lionsgate και η μικρή ανεξάρτητη εταιρία Annapurna Films της Megan Ellison.

Μέχρι χτες, το τοπίο ήταν ακόμα θολό, με την Ellison να έχει κάνει την μεγαλύτερη οικονομικά προσφορά αλλά να υπολείπεται της Lionsgate στο ότι δεν είχε εξασφαλισμένη τη διανομή των ταινιών.

Όπως ανακοινώθηκε τελικά σήμερα, η Megan Ellison με μια προσφορά γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της σειράς και να βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση studio για την διαδικασία παραγωγής δύο ταινιών. Πολλές είναι οι πιθανότητες αυτό το studio να είναι η Universal ώστε να συνεχίσει και η συνεργασία με τον Justin Lin.

Ποια είναι όμως αυτή η κυρία Ellison για να αξίζει τα δικαιώματα του Terminator; Έχοντας δραστηριοποιηθεί μόλις τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει πολλές low-profile ταινίες να ολοκληρωθούν όπως τα Passion Play, True Grit και Main Street ενώ αυτή τη περίοδο χρηματοδοτεί τις νέες ταινίες των Paul Thomas Anderson, Kathryn Bigelow και John Hillcoat. Φαίνεται ότι η κυρία Ellison ξέρει καλά τη δουλειά της. Τι όμως την έκανε να κάνει ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα προς το όνομα του Terminator; Μα φυσικά τα εξασφαλισμένα κέρδη. Μπορεί οι παραπάνω ταινίες να είναι “καλλιτεχνικά” ενδιαφέρουσες αλλά κανείς δε μπορεί να τις χαρακτηρίσει ως εμπορικά blockbusters που θα γεμίσουν τα ταμεία της εταιρίας. Με τις δύο ταινίες Terminator πάνω στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται και σκοπεύει να παράγει μέχρι το 2018, οπότε και τα δικαιώματα επιστρέφουν αυτόματα στον James Cameron (ο οποίος όμως μάλλον δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για αυτά), αποσκοπεί να “βγάλει τα σπασμένα” και φυσικά να δώσει και ένα επιπλέον κύρος στην μάλλον άγνωστη εταιρία παραγωγής Annapurna Films.

2 σχόλια:

  1. ε, ναι. Πρέπει να δούμε τη συνέχεια. Είναι μέσα ο C. Bale και μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεκίνησε πρόπερσι αν θυμάμαι καλά :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η καινούργια ηρωίδα του αμερικάνικου κινηματογράφου
    http://www.observer.com/2011/culture/twenty-five-year-old-who-saved-cinema

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails