10 Μαΐου 2011

Saw (7) 3D: The Final Chapter review

Δεν είχα σκοπό να γράψω κριτική για τη συγκεκριμένη ταινία για δύο λόγους, πρώτον γιατί όσοι έχετε φτάσει μέχρι το 6, θα δείτε και το 7 ούτως ή άλλως, αλλά κυρίως γιατί είναι τόσο χάλια που δεν αξίζει να χάνω το χρόνο μου. Τελικά είπα να γράψω πέντε λέξεις μπας και γλιτώσω κάναν άνθρωπό από τις παγίδες του Jigsaw.

Ο πραγματικός Jigsaw όπως είναι γνωστό έχει πεθάνει εδώ και τέσσερεις ταινίες (!!!) αλλά ο βοηθός τους και πιο παρανοϊκός ντετέκτιβ Mark Hoffman ακόμα σχεδιάζει νέες παγίδες για να δώσει ένα μάθημα στα υποψήφια θύματά του. Αυτή τη φορά, βασικό θύμα είναι ο Bobby Dagen ο οποίος ισχυριζόμενος ότι είναι ένας από τους (λίγους) επιζώντες του Jigsaw, εκμεταλλεύεται τη φανταστική του εμπειρία γράφοντας ένα βιβλίο και δημιουργώντας ένα κλαμπ “επιζώντων” και πλουτίζοντας εις βάρος του. Φυσικά κάτι τέτοιο δε μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Την ίδια στιγμή η Jill, σύζυγος του John Kramer ζητάει τη προστασία της αστυνομίας για να σωθεί από τον Hoffman που την κυνηγάει μανιωδώς.

Οι σεναριογράφοι δε μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν μια ευφάνταστη δικαιολογία για τα θανατηφόρα puzzles και απλά επανέλαβαν το σενάριο του προηγούμενου έκτου μέρους. Ένας “αχάριστος” παγιδευμένος που πρέπει να πάει από δωμάτιο σε δωμάτιο, πετσοκόβοντας τον εαυτό του ώστε να σώσει τους συναδέλφους του και τελικά τη γυναίκα του και τον εαυτό του.

image 

Ποιες είναι όμως οι διαφορές που κάνουν το Saw 7, τη χειρότερη ταινία της σειράς; Πολλές, αφού όπως είπα ουσιαστικά ξαναβλέπεις την ίδια ιστορία με το 6, τα σαδιστικά παζλ εκτός λίγων περιπτώσεων τα έχουμε ξαναδεί, τα εφέ είναι πιο ψεύτικα από ποτέ σε σημείο να γίνονται γελοία και να χάνουν το shock factor, οι ερμηνείες είναι εξουθενωτικά γελοίες αλλά κυρίως γιατί είναι το τελευταίο μέρος μιας σειράς που ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ελπίζαμε ότι θα τελειώσει ανάλογα, όμως απογοητευόμαστε οικτρά αφού το μόνο που επιτέλους παίρνουμε απόφαση είναι ότι από το Saw 4 και μετά, παρά την (ελάχιστη) αύξηση του budget, οι ταινίες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από υπερβεβλημένες ψευτοsniff βιντεοταινίες της πλάκας.

Αν θέλετε, ντε και καλά, να μάθετε πως τελειώνει η ιστορία, δείτε τα τελευταία 10 λεπτά αφού αποκαλύπτει και εξηγεί τα πάντα..λέμε τώρα. Οι υπόλοιποί, ξαναδείτε το πρώτο για να δείτε τι πραγματικά ήταν το Saw.

2/10

 

1 σχόλιο:

  1. δε σου κρύβω ότι στο 5ο "κομμάτι" έχασα το ενδιαφέρον και το χρόνο να ακολουθώ τη σειρά. Κάποια στιγμή όπως είχες πει σε παλιό σου review, τα βλέπεις, απλά και μόνο επειδή έχεις δει και τα προηγούμενα.
    Τώρα έχω μείνει πολύ πίσω και δεδομένου ότι στην παρέα τα κορίτσια μάλλον το απεχθάνονται, οι πιθανότητές του είναι πολύ μικρές :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails