21 Μαΐου 2011

Gemma Arterton και Saoirse Ronan πάνε...Βυζάντιο

image

Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης Neil Jordan, αν και τα τελευταία χρόνια μοιάζει να έχει χάσει το άγγιγμα του Μίδα, αυτό δεν τον κάνει ένα λιγότερο σημαντικό δημιουργό, με το ενεργητικό του γεμάτο σημαντικές ταινίες όπως The Crying Game και The End of the Affair.

Η νέα του ταινία θα ονομάζεται Byzantium και θα τον φέρει σε ένα γνώριμο θέμα, σε ένα είδος που ουσιαστικά ο ίδιος έφερε στην επιφάνεια και το έκανε ένα από τα πιο αγαπητά των horror fans, τους βρικόλακες…ή βαμπίρ αν προτιμάτε.

Χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες, η ιστορία επικεντρώνεται σε μια μητέρα με την κόρη της και πως η γιαγιά μετατρέπει την εγγονή σε βρικόλακα. Λίγο κούφιο ακούγεται, κακά τα ψέματα αλλά οι προσδοκίες μας είναι πάντα μεγάλες.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο μόλις ανακοινώθηκε με τα ονόματα των Gemma Arterton στο ρόλο της μάνας και της Saoirse Ronan στο ρόλο της κόρης. Εξαιρετικές επιλογές αδιαμφισβήτητα και αν αναλογιστούμε ότι θα πλαισιωθούν από ηθοποιούς όπως οι Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes και Jeremy Irvine, οι οιωνοί μοιάζουν θετικοί.

Όπως δήλωσε ο Stephen Woolley, παραγωγός και συνεργάτης του Jordan στις μεγαλύτερές του επιτυχίες: “Λατρεύω τις ταινίες τρόμου και δουλεύαμε σε αυτό το σενάριο επί τρία-τέσσερα χρόνια. Το έστειλα στον Neil και το λάτρεψε.”

Το ερώτημα όμως είναι, χωράει ακόμα μία ταινία στον σωρό που βγαίνουν κάθε χρόνο με λίγο-πολύ το ίδιο θέμα;

2 σχόλια:

  1. ας ελπίσουμε πως θα δώσει μια διαφορετική διάσταση μια ξεχωριστή ιστορία :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ενα ειμαι σιγουρος σχεδον!
    Η Saoirse θα δειξει και εκει το ταλεντο της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails