10 Ιουνίου 2011

From Prada to Nada review

image

Διαβάζοντας τον τίτλο, είχα ήδη πάρει απόφαση να μη το δω, όταν είδα το trailer η απόφαση απέκτησε και βάση. Τελικά όμως το είδα. Το From Prada to Nada δεν είναι τόσο χάλια όσο θέλει να μας υποδείξει ο απελπιστικά κακόγουστος τίτλος του, αξίζει όμως τελικά τη προσοχή μας;

Η Nora και η Mary είναι οι νεαρές κόρες ενός πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Η Mary είναι το κλασσικό κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο αλλά η Mary προσπαθεί να κάνει τη δική της καριέρα σπουδάζοντας νομική. Ξαφνικά ο πατέρας πεθαίνει και οι κόρες μαθαίνουν ότι είχε χρεοκοπήσει και τους αφήνει μόνο χρέη. Έτσι αναγκάζονται να αφήσουν τη βίλα στο Μπέβερλυ Χιλς για να μείνουν με τη θεία τους στα μεξικάνικα γκέτο του ανατολικού Λος Άντζελες. Καλομαθημένες και φοβισμένες πρέπει να ξαναπατήσουν στα πόδια τους και να πετύχουν τα, εντελώς διαφορετικά, όνειρά τους.

image

Αν δεν υπήρχε η ανάλογη αναφορά στους τίτλους αρχής, μάλλον κανείς δε θα καταλάβαινε ότι το From Prada to Nada είναι χαλαρά, πολύ χαλαρά βασισμένο στο κλασσικό αριστούργημα της Jane Austen “Sense and Sensibility”, έστω και αν προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι η λάτιν μεταφορά του μυθιστορήματος.

Όλοι ξέρουμε τι να περιμένουμε από αυτή τη ταινία πριν καν τη δούμε, όμως τελικά καταφέρνει κάτι λίγο διαφορετικό, δεν προσβάλει τη νοημοσύνη μας Ναι, είναι απλά μια ρομαντική κομεντί αλλά οι κακόγουστες φάρσες που συνήθως περιλαμβάνονται για να προκαλέσουν το ανόητο γέλιο έχουν αντικατασταθεί, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, από μια σοβαρότητα που θέλει φυσικά να σε διασκεδάσει αλλά όχι και να σε πει πανίβλακα μέσα στα μούτρα σου.

image

Φυσικά τα κλισέ βρίσκονται παντού, υπάρχει η σκηνή που οι κοπέλες νομίζουν ότι όλοι οι μεξικάνοι είναι εγκληματίες, υπάρχει η σκηνή που βγαίνουν ντυμένες στην τρίχα ανάμεσα στους gangstas και όλοι τις αγριοκοιτάνε και φυσικά υπάρχει και η σκηνή που τελικά καταλαβαίνουν το λάθος τους. Όμως δεν υπάρχει η στιγμή σπάει το τακούνι του μικρού παρτσακλού, πέφτει μέσα στα σκατά και όλοι γύρω της γελάνε, με το θεατή να θέλει να ουρλιάξει, grow up! Ακόμα και ερμηνευτικά, δεν υπάρχουν οι τρομερές υπερβολές, η Nora (Camilla Belle) είναι λίγο geek, η Mary (Alexa Vega) είναι ενοχλητικά κακομαθημένη, αλλά τελικά…it all makes sense.

Δύσκολα κάποιος σας να την επιλέξει αλλά αν η φίλη σας ζητήσει να τη δείτε, δεν υπάρχει λόγος να γκρινιάξετε, απλά γνέψτε καταφατικά και μπορεί στη τελική να περάσετε ένα ευχάριστο δίωρο.

4,5/10

 

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails