15 Ιουνίου 2011

Αλλάζουν τα δεδομένα για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας

image

Μόλις πριν λίγα χρόνια, η Ακαδημία αποφάσισε να αυξήσει τις υποψήφιες ταινίες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας από 5 σε 10. Τώρα τι;


Είναι δύσκολο να ξεχάσεις τη ειρωνεία των περσινών βραβείων, όταν ανακοινώθηκαν οι δέκα υποψήφιες ταινίες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και σχεδόν κάθε ταινία που είχε υποψηφιότητες για κάποιο άλλο σημαντικό όσκαρ, ήταν "αναγκαστικό" να ήταν υποψήφια και για καλύτερη ταινία, απλά γιατί δεν είχαν άλλες καλύτερες!

Αυτό μπορεί να άρεσε στις εταιρίες παραγωγής αφού το "υποψήφιος με όσκαρ" πάντα πουλάει σε μια αφίσα και στις καμπάνιες προώθησης αλλά η Ακαδημία κατάλαβε το λάθος και αποφάσισε να διορθώσει λίγο τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων.

Ο τρόπος που βρήκαν μοιάζει ο πιο λογικός αφού ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι...από 5 μέχρι 10! Κανείς δε θα ξέρει τον ακριβή αριθμό μέχρι την επίσημη ανακοίνωση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η υποψηφιότητα για Καλύτερη Ταινία είναι ύψιστη τιμή και θα πρέπει να την παίρνουν μόνο όποιες ταινίες την αξίζουν. Αν αυτές είναι για παράδειγμα 8, δε θα πρέπει να βρούμε υποχρεωτικά άλλες δύο για φτάσουμε στις 10.

Ο τρόπος που θα καθορίζει τον αριθμό των ταινιών είναι μαθηματικός αλλά και πολύ απλός. Υποψήφιες θα είναι οι ταινίες που έχουν τουλάχιστον το 5% των συνολικών πρώτων ψήφων. Αν, για παράδειγμα αυτή η μέθοδος ίσχυε πέρσι, το Winter's Bone δε θα έμπαινε στη τελική λίστα.

Η μέθοδος μοιάζει δίκαια και ελπίζουμε να μην ξαναδούμε τα περσινά τραγελαφικά γεγονότα. Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ του 2012 θα ανακοινωθούν στις 24 Ιανουαρίου 2012. Περιμένουμε με αγωνία.

1 σχόλιο:

  1. οι πολλές υποψηφιότητες απαξιώνουν τον θεσμό. Εγω θα επέμενα στις 5, αλλά ο εκσυγχρονισμός είναι πάνω απ' όλα και στα βραβεία :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails