24 Απριλίου 2011

Το πιο hot σενάριο του Hollywood βρήκε νέο σκηνοθέτη

image

Το πρωτότυπο σενάριο του Aaron Guzikowski για τη ταινία “Prisoners” είχε χαρακτηριστεί το 2008 το πιο hot σενάριο στο Hollywood. Παρ’ όλ’ αυτά, έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε και το μόνο που συνέβη ήταν να αλλάζει σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές.

Όταν ξεκίνησε η παραγωγή του το 2009, είχαν συμφωνήσει να πρωταγωνιστούν οι Mark Wahlberg και Cristian Bale (που αργότερα συνεργάστηκαν στο The Fighter, τυχαίο;) και τον Antoine Fuqua στη σκηνοθεσία. Το project, για άγνωστο λόγο πάγωσε και οι τρεις τους αποχώρησαν. Λίγο αργότερα υπήρξε η φήμη της συμφωνίας με τον Leonardo Di Caprio αλλά χωρίς σκηνοθέτη, δε μπορούσε να γίνει επίσημο, φήμη που διαψεύστηκε και από τον παραγωγό Andrew Kosove.

imageΌλα αυτά μέχρι σήμερα, οπότε και ανακοινώθηκε ότι νέος σκηνοθέτης του Prisoners θα είναι ο, υποψήφιος για όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας με το Incendies (Μέσα από τις Φλόγες), Καναδός Denis Villeneuve.

Ο Aaron Guzikowski φημολογείται ότι πήρε ένα τεράστιο ποσό για να πουλήσει το σενάριό του παρά το γεγονός ότι ήταν ουσιαστικά το πρώτο του. Το δεύτερό του σενάριο για την θρίλερ “Contraband” έχει ήδη γυριστεί με τους Mark Wahlberg και Ben Foster, τον Baltasar Kormákur ως σκηνοθέτη και αναμένεται στις αίθουσες το Μάρτιο του 2012.

Το “Prisoners” έχει χαρακτηρισθεί ως ένα θρίλερ εκδίκησης που συνδυάζει το “Silence of the Lambs” με το “Se7en” και έχει ως επίκεντρο έναν άντρα σε μια μικρή πόλη που όταν η αστυνομία αποτυγχάνει να βρει τη κόρη τους και τους φίλους της που απήχθησαν, παίρνει την υπόθεση στα χέρια του πιάνοντας και κρατώντας όμηρο τον ύποπτο για την απαγωγή, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο και με τον ντετέκτιβ που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση.

Ελπίζουμε αυτό το “hot” σενάριο να αποδώσει τα αναμενόμενα γιατί και παλιότερες ταινίες είχαν “καυτά” σενάρια αλλά κατέληξαν για τα σκουπίδια, βλέπε Cop Out.

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails