28 Σεπτεμβρίου 2011

Piranha review

image

Μπορεί οι θερμοκρασίες σιγά σιγά να πέφτουν αλλά ένα καλοκαιρινό splatterάκι που πιθανόν να χάσατε όταν πρωτοκυκλοφόρησε είναι ότι πρέπει.

Ένας υποθαλάσσιος σεισμός και χιλιάδες προϊστορικά μεταλλαγμένα και αιμοβόρα πιράνχα ξεχύνονται στη λίμνη Victoria ακριβώς τη περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, με τα πλήθη των ανυποψίαστων καυλωμένων φοιτητών να εκδίδονται σε κάθε είδους…αμαρτίες. Η σερίφης είναι αυτή που πρέπει να πείσει τον κόσμο να βγει από τη θάλασσα πριν είναι πολύ αργά ενώ ταυτόχρονα σώσει και τον έφηβο γιο της που έχει εγκλωβιστεί στο γιοτ ενός πορνοπαραγωγού!

Γυμνό, γυμνό, και άλλο γυμνό, και λίγο ακόμα γυμνό και έχετε ήδη δει σχεδόν τη μισή διάρκεια του Piranha! Χωρίς ουσιαστική κεντρική ιστορία, παρά μόνο με ανεξάρτητους χαρακτήρες στο ίδιο σκηνικό, ο Aja πρέπει να γεμίσει το χρόνο του και το κάνει με κάθε είδους γυμνό. Δε πέφτει κάτω από τα όριο του πορνό αλλά επιδεικνύει αμέτρητα καλλίγραμμα κορμιά όπως τα γέννησε η μάνα τους με διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις.

image

Αλλά επειδή μιλάμε για ταινία splatter, αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι αίμα και gore. Και ευτυχώς τα βλέπουμε. Μπορεί το πρώτο μισό της ταινίας να είναι ένα ατελείωτο soft-porn ντοκυμαντέρ του αμερικάνικου spring break αλλά το υπόλοιπο είναι μια ανελέητη σφαγή των μυρίων. Αν και τα cgi των πιράνχα δεν είναι και ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένα, τα μισοφαγωμένα πτώματα που αφήνουν πίσω τους είναι αηδιαστικά διασκεδαστικά. Η λίμνη βάφεται κόκκινη με τα μαστουρωμένα πιτσιρίκια να κατατρώγονται ζωντανά από τα πεινασμένα πιράνχα και ο θεατής να απολαμβάνει ένα ανεπανάληπτο bloodbath.

Κανείς δε περίμενε μια βαθυστόχαστη ιστορία, αλλά μαζί με την απουσία αυτής, λείπει και το μαύρο χιούμορ που θα περιμέναμε από μια τέτοια ταινία που ουσιαστικά αυτοσαρκάζεται. Καλό το μπανιστήρι αλλά κρατάει υπερβολικά πολύ και είναι απελπιστικά μόνο. Νοιώθουμε στο πετσί μας την αίσθηση της κοροϊδίας αφού δε μπήκαν καν στον κόπο να φτιάξουν μια κεντρική ιστορία, μια παρωδίας που θα πρόσθετε και το στοιχείο της κωμωδίας που τόσο θα ταίριαζε στη ταινία.

Έστω και έτσι όμως, το Piranha είναι ένα διασκεδαστικότατο splatter με πολλά κιλά αίματος και μισοφαγωμένου κρέατος να περνάνε μπροστά από τα μάτια σας. Αν ζητάτε κάτι, έστω και ελάχιστα περισσότερο, δε θα το βρείτε εδώ.

5/10

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails