17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Eduardo Sanchez μίλησε για ένα ενδεχόμενο Blair Witch 3

image

Το 1999 μία ταινία ήρθε να αλλάξει το ρου των horror movies και όχι μόνο. Το Blair Witch Project ήταν αυτό που έκανε το viral marketing πιο πειστικό από ποτέ, ήταν αυτό που απέδειξε ότι και με ελάχιστο budget μπορείς να κάνεις τεράστια επιτυχία και κυρίως, έφερε «στη μόδα» τις λεγόμενες found-footage ταινίες με τη κάμερα στο χέρι και το δήθεν υλικό που ανακαλύφτηκε και προβάλλεται ως αληθινό και συνήθως με τη κάμερα στο χέρι και σε οπτική πρώτου προσώπου. Αν όλα τα παραπάνω, σήμερα σας ακούγονται συνηθισμένα, καταλαβαίνετε την επίδραση που είχε το Blair Witch Project στη κινηματογραφική βιομηχανία.

Η δημιουργία των Eduardo Sanchez και Daniel Myrick είχε τόσους φίλους όσους και εχθρούς και μάλλον αυτός που είχε την ιδέα για το Book of Shadows: Blair Witch 2, ήταν από τους εχθρούς αφού η Lionsgate έχοντας τα πλήρη δικαιώματα, παραγκώνισε πλήρως τους αρχικούς δημιουργούς και δημιούργησε μια ταινία που απλά βασιζόταν στον ίσιο κόσμο της μάγισσας του Blair, κάτι που φυσικά απέτυχε παταγωδώς. Από το 2000 που κυκλοφόρησε το Book of Shadows, υπήρχαν αμέτρητες φήμες για ένα δεύτερο sequel, και αυτές φούντωσαν ακόμα περισσότερο με την επιτυχία των Paranormal Activity που ουσιαστικά πάτησαν στο ίδιο concept του Blair.

Ένας εκ των δημιουργών του πρώτου Blair Witch, ο Eduardo Sanchez, με την ευκαιρία της πρεμιέρας της νέας του ταινίας Lovely Molly, μίλησε στο Bloody Disgusting για τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Blair Witch Project 3. «Είναι απόλυτα στα χέρια της Lionsgate. Εγώ και ο Dan (-iel Myrick) είμαστε έτοιμοι. Δουλέυουμε σε μια ιδέα για sequel που πραγματικά μας έχει ενθουσιάσει. Τώρα μένει να ταιριάξουν τα προγράμματά μας και κυρίως να βάλει την υπογραφή της η Lionsgate. Είμαστε έτοιμοι για μια ταινία Blair Witch εδώ και καιρό, είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη πραγματοποίησή της αλλά ακόμα και τώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο.»

Σε ερώτηση αν θα συμπεριλάβουν στην ιστορία τους και στοιχεία από το Book of Shadows, ο Sanchez απάντησε, «Για να πω την αλήθεια μου άρεσε αρκετά η ταινία, αλλά ταυτόχρονα είναι εντελώς εκτός του κόσμου της πρώτης. Στο δικό μας sequel θα μείνουμε στο πρωτότυπο κόσμο, όχι όπως το Book of Shadows, που δημιούργησε κάτι τελείως διαφορετικό. Ήταν να στο Jaws 2 να δείχνεις μια ουρά ανθρώπων που πάνε να δουν το Jaws 1. Δεν ήταν ουσιαστικό sequel και δε θα έπρεπε να ονομάζεται καν Blair Witch 2 αλλά Blair Witch Chronicles ή κάπως έτσι. Το δικό μας Blair Witch θα είναι ένα άμεσο sequel βασισμένο στη μυθολογία του Burkittsville.»

Τέλος αναφέρθηκε σε πιθανή επανεμφάνιση των τριών ηθοποιών της πρώτης ταινίας λέγοντας ότι αν και δε θα είναι οι βασικοί χαρακτήρες, σίγουρα θέλουμε να έχουν κάποιο ρόλο στη νέα ταινία.

Ελπίζω η Lionsgate να δώσει επιτέλους το πράσινο φως και να δούμε το πολυαναμενόμενο νέο Blair Witch Project.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails