25 Σεπτεμβρίου 2011

Season of the Witch [Το Κυνήγι των Μαγισσών] review

 image

Το Season of the Witch είναι ακόμα μια ταινία που θα έπρεπε να ξεκινήσω τη κριτική μου αναφερόμενος στη κατρακύλα που έχει πάρει η καριέρα του Nicolas Cage. Με αυτή τη ταινία όμως, φαίνεται ότι η κατηφόρα έφτασε στο τέλος της. Έπιασε και επίσημα πάτο.

Βρισκόμαστε στο 14ο αιώνα και ο Behmen είναι ένας Τεύτονας ιππότης (χοντρά-χοντρά, οι αντίστοιχοι γερμανοί ναΐτες) που υπό τη σκέπη της εκκλησίας σφάζει αλλόθρησκους στην απέναντι πλευρά της μεσογείου. Ο θάνατος μιας αθώας γυναίκας από το σπαθί του, τον κάνει να απαρνηθεί τον όρκο του και να επιστρέψει στη Γερμανία μαζί με τον συμπολεμιστή του Felson. Εκεί βρίσκει χαλάσματα, με την πανδημία της βουβωνικής πανώλης, γνωστή και ως μαύρο θάνατο να έχει σκοτώσει χιλιάδες κόσμο. Υπεύθυνες για την εξάπλωση, η εκκλησία, θεωρεί τις μάγισσες που κυνηγάει ανελέητα. Ο καρδινάλιος D'Ambroise απειλεί τους δύο αποστάτες να τους ρίξει στα μπουντρούμια αν δεν εκτελέσουν την εντολή του, να μεταφέρουν μια μάγισσα σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι όπου οι καλόγεροι θα αποφασίσουν για τη μοίρα της. Μαζί με τον Felson και μερικούς ακόμα βοηθούς ξεκινάνε για το απομακρυσμένο μοναστήρι.

 image

Δε μπορείς να έχεις ένα σενάριο με μάγισσες, ιππότες και πανούκλα και να παίρνεις για σκηνοθέτη τον Dominic Sena των Swordfish και Gone in Sixty Seconds. Αποκαλύπτεις ουσιαστικά ότι δεν έχεις ουσιαστικό ποιοτικό σενάριο και θες κάποιο σκηνοθέτη για να διεκπεραιώσει την αγγαρεία. Αυτό έδειξαν και οι αμέτρητες καθυστερήσεις και αναβολές προβολής σε σημείο να υπάρχει η σκέψη της απευθείας κυκλοφορίας σε dvd. Και φυσικά, όπως αναμενόταν, το σενάριο είναι τραγικό. Έχει απλά μια κεντρική ιστορία χωρίς οτιδήποτε περισσότερο. Κακογραμμένο, χωρίς κανένα ενδιαφέρον, σενάριο για βιντεοπαιχνίδι, που απλά πας από πίστα σε πίστα και σκοτώνεις διάφορους εχθρούς και στο τέλος αντιμετωπίζεις τον μεγάλο κακό.

Ο σκηνοθέτης δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη παραμικρή ατμόσφαιρα αφού μερικές τραγικές δήθεν αστείες ατάκες, τη ρίχνουν στα σκυλιά. Οι ερμηνείες, εξαιρουμένου του Ulrich Thomsen είναι κωμικοτραγικές και το χειρότερο όλων τα ειδικά εφέ, το τελευταίο δέλεαρ τέτοιων ταινιών που είναι κάτι χειρότερο από ερασιτεχνικά.

Αν σας φέρουν δώρο το dvd του Season of the Witch, ρίξτε το στη φωτιά με τη σιγουριά ότι οι φλόγες που βγάζει το φλεγόμενο δισκάκι είναι πολύ πιο εντυπωσιακές από τη ταινία!

3/10

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails