16 Σεπτεμβρίου 2011

Crazy, Stupid, Love. review

image

Λίγο ο εκνευριστικά generic τίτλος, λίγο ο Steve Carell που τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει πιο αδιάφορος και από τον Will Ferrell, λίγο η βιντεοαφίσα που ουσιαστικά δε σου λέει απολύτως τίποτα, το Crazy, Stupid, Love., ήταν μια ταινία που προσπέρασα τελείως ενστικτωδώς και αν δεν είχα διαβάσει κάποιες θετικές κριτικές, πιθανότατα να μην έβλεπα ποτέ. Εγώ θα έχανα…

Η σύζυγος του Cal του ζητάει διαζύγιο μετά από 20 χρόνια γάμου και 3 παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή του ομολογεί ότι τον απάτησε. Ο κόσμος του καταρρέει και δε ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει, παρά να ξημεροβραδιάζεται σε ένα bar και να τα πίνει λέγοντας στους αγνώστους το καημό του. Εκεί βρίσκει τον Jacob, έναν νεαρό «επαγγελματία» γυναικοκατακτητή, που τον λυπάται (για λόγους που θα μάθετε πολύ αργότερα) και βάζει σκοπό να τον ξανακάνει άνδρα από παρατημένο ανθρωπάκι. Του αλλάζει τη γκαρνταρόμπα, τη συμπεριφορά του τον μετατρέπει σε ένα αδίστακτο κυνηγό, όμως ο Cal δε ξεχνάει ποτέ την Emily. Την ίδια στιγμή, ο 13χρονος γιος του Cal είναι ερωτευμένος με τη 17χρονη baby-sitter του, η baby-sitter του είναι ερωτευμένη με τον Cal, και η νεαρή δικηγόρος Hanna είναι η μόνη που δεν πέφτει στη γοητεία του Jacob.

Πολλές ταυτόχρονες, παράλληλες, αλληλένδετες ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, ιστορίες που πλέκουν ένα διασκεδαστικό, ρομαντικό, αστείο, αλλά και δραματικό κουβάρι. Το Crazy, Stupid, Love θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ταυτόχρονα, κωμωδία, ρομαντική κομεντί και δράμα. Το υπέρμετρα θετικό είναι ότι στο τομέα της κωμωδίας τα πηγαίνει περίφημα αφού έχει πάμπολλες ξεκαρδίστηκες σκηνές με τόσο ποιοτικό χιούμορ που πραγματικά, αρχικά με ξένισε μετά από τόσες χαζοκωμωδίες που αναγκαστικά έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Στο κομμάτι της ρομαντικής κομεντί κυριαρχεί η Emma Stone (νομίζω ότι πια δε χρειάζεται συστάσεις) με την νεαρή babysitter Analeigh Tipton, με αυτό το κομμάτι να λειτουργεί συνδετικά για τις ιστορίες αλλά χωρίς να ρίχνει στο ελάχιστο τη ποιότητα. Το πρόβλημα βρίσκεται όμως στο κομμάτι του δράματος, του διαζυγίου το οποίο πάσχει και δυστυχώς καταφέρνει να χαλάσει, έως ένα βαθμό και τη γενικότερη εικόνα. Ο βασικότερος κανόνας της κωμωδίας είναι ο ρυθμός, και οι ανούσιες δραματικές σκηνές που σκοπό έχουν να εξανθρωπίσουν και να κάνουν αγαπητούς τους χαρακτήρες των Carell και Julianne Moore, ρίχνουν στα πατώματα αυτό το ρυθμό και χωρίς ουσιαστικό λόγο, έστω και αν αυτές οι σκηνές είναι ελάχιστες.

Το cast, εκτός του παράωρου Kevin Bacon, είναι εξαιρετικό με τους νεαρούς και υπερταλαντούχους Ryan Gosling και Emma Stone να κλέβουν τη παράσταση. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση έκανε η συνύπαρξη ηθοποιών που σε καμιά περίπτωση δε θα περιμέναμε να δούμε να συμπρωταγωνιστούν, όπως ο Gosling με τον Carell και αυτό είναι αποτέλεσμα εξαιρετικής σκηνοθεσίας.

Το Crazy, Stupid, Love. βγήκεστις αίθουσες χτες 15 Σεπτεμβρίου, και όποιος το προσπεράσει ελαφριά τη καρδία, θα χάσει. Δώστε του μια ευκαιρία και δε πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν σας.

7,5/10

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails