25 Σεπτεμβρίου 2011

Το κουβάρι του Prometheus επιτέλους ξετυλίγεται

imageΤο πολυαναμενόμενο όχι-ακριβώς-prequel της σειράς Alien που ετοιμάζει εδώ και περίπου δύο χρόνια ο Ridley Scott, αρχικός δημιουργός της σειράς, έκρυβε καλά τα μυστικά του εδώ και μήνες αποφεύγοντας να αναφέρει επίσημα οτιδήποτε.

Με τα γυρίσματα να έχουν προχωρήσει και την αναμενόμενη ημερομηνία προβολής να βρίσκεται λιγότερο από ένα χρόνο μακριά, οι δημιουργοί του άρχισαν σταγόνα σταγόνα να μας δίνουν μερικές «επίσημες» λεπτομέρειες.

Την αρχή έκανε ο σεναριογράφος Damon Lindelof που εξήγησε, ή τουλάχιστον μας έδωσε μια ιδέα, τι είναι τελικά το Prometheus. «Είναι αλήθεια ότι ξεκίνησε σαν prequel του Alien. Όλοι αυτό ήθελαν. Ο Ridley Scott είχε να κάνει ταινία επιστημονικής φαντασίας από το Blade Runner, 25 χρόνια πριν και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με την επιστροφή του στο είδος. Το πρόβλημα ήταν ότι το franchise είχε προχωρήσει σε ένα δικό του δρόμο με τα Aliens Vs Predators. Δε θέλαμε να κάνουμε ένα τυπικό prequel που απλά να καταλήγει σε κάτι που ήδη ξέρουμε από το πρωτότυπο φιλμ, όπως έκανε το Star Wars. Θέλαμε να δείξουμε κάτι απρόβλεπτο. Ένα πραγματικό prequel θα προηγείται τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, αλλά θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό, άλλοι χαρακτήρες, διαφορετικό κεντρικό θέμα αλλά ο ίδιος κόσμος.»

Θέλοντας να εξηγήσει τη συμμετοχή του στο σενάριο συνέχισε, «Είναι αλήθεια ότι το σενάριο για το prequel είχε ήδη γραφτεί από τον Jon Spaihts πριν έρθω στο project. Αν και διέρρευσε ότι όταν ήρθα, απλά πέταξα το παλιό σενάριο και έγραψα όλη την ιστορία από την αρχή, αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Σε συνεργασία με τον Ridley Scott θέλαμε αυτό το διαφορετικό, όπως εμείς θέλαμε να είναι το prequel. Το νέο σενάριο είναι αυτό που θα ήθελε να δει ο κάθε οπαδός της σειράς των Aliens αλλά δεν περιορίζεται από τις προηγούμενες ταινίες και φτιάχνει κάτι από την αρχή, τοποθετημένο στο σύμπαν των Aliens.»

Ο Damon Lindelof υπήρξε από τους βασικούς σεναριογράφους της σειράς Lost, ενώ έχει γράψει και τα σενάρια των Cowboys & Aliens αλλά και του αναμενόμενου νέου Star Trek.

image

Ο χορός των αποκαλύψεων συνεχίστηκε από επίσημα χείλη, ή μάλλον μελάνι, με την Fox να ανακοινώνει τόσο την επίσημη σύνοψη του Prometheus όσο και ένα νέο μέλος του cast.

«Ο οραματιστής σκηνοθέτης Ridley Scott επιστρέφει στο είδος που βοήθησε να καθοριστεί, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο επικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας τοποθετημένο στις πιο επικίνδυνες γωνιές του σύμπαντος. Η ταινία παίρνει μια ομάδα από επιστήμονες και εξερευνητές σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα θέσει σε δοκιμασία τα σωματικά και ψυχολογικά τους όρια και τους στέλνει σε ένα μακρινό κόσμο, όπου θα ανακαλύψουν τις απαντήσεις στις πιο βαθιές ερωτήσεις μας και για το απόλυτο μυστήριο της ζωής

Δυστυχώς η επίσημη ανακοίνωση δε λέει σχεδόν τίποτα, και είναι τόσο γενική που θα μπορούσε να αφορά σχεδόν οποιαδήποτε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κυρίως όμως αυτό που δε κάνει, είναι να αναφέρει οποιαδήποτε σχέση με τα Aliens. Μεγάλο (εμπορικό) ρίσκο να αγνοήσουν πλήρως την, έστω και ελάχιστη σχέση του Prometheus με τα λατρεμένα μας εξωγήινα τερατάκια.

Η ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώνει το ήδη γνωστό cast των Michael Fassbender, Idris Elba, Charlize Theron, Noomi Rapace, Guy Pearce, Patrick Wilson, Logan Marshall-Green και Sean Harris ενώ σε αυτούς προστίθεται και ο Ben Foster που επιστρέφει στο είδος των sci-fi μετά την μάλλον αποτυχημένη απόπειρα του Pandorum.

Το Prometheus βρίσκεται ήδη σε διαδικασία γυρισμάτων και αναμένεται στις αίθουσες στις 8 Ιουνίου 2012. Φυσικά σε 3D.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails