13 Σεπτεμβρίου 2011

Όλα τα νεότερα για το Pacific Rim του Guillermo del Toro

image

Hobbit, Hellboy 3, Haunted Mansion, Drood, Frankenstein και κυρίως Mountains of Madness, είναι μόνο ένα δείγμα από τους τίτλους με τους οποίους συνδέθηκε το όνομα του Guillermo del Toro.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι περίμενα με τεράστια ανυπομονησία το dream project, όπως το έχει χαρακτηρίσει και ο ίδιος ο Del Toro, της μεταφορά του βιβλίου του Lovecraft, At the Mountains of Madness στη μεγάλη οθόνη, κάτι που προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια, και όταν μόλις πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε ότι αυτό θα είναι το επόμενό του project, είχα ενθουσιαστεί. Είχαν ήδη να υπάρχουν φήμες για τον Tom Cruise ως πρωταγωνιστή, όμως κάπου εκεί προσγειωθήκαμε απότομα, όταν ο Μεξικανός σκηνοθέτης άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει την ταινία, μόνο αν την κάνει ακριβώς όπως θέλει εκείνος και πιο συγκεκριμένα, ένα big budget hard-R horror. Όπως είναι γνωστό, big budget και R-Rated (ακατάλληλο κάτω των 17) είναι κόκκινο πανί για τις εταιρίες αφού αποκλείει ένα μεγάλο ποσοστό των θεατών από τις αίθουσες και κατ’ επέκταση αυξάνει το οικονομικό ρίσκο. Κάπου τότε έπεσε και η βόμβα του Pacific Rim.

Αν και το όνομά του βρίσκεται συνέχεια στα χείλη των ταινιόφιλων, είναι γεγονός ότι έχουμε να δούμε ταινία του από το Hellboy 2 του 2008 και δυστυχώς οι κινηματογραφικές του μετοχές και κατ’ επέκταση και η «τυφλή» εμπιστοσύνη των εταιριών προς το πρόσωπό του, άρχισαν να τρίζουν. Αν και φυσικά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, το Pacific Rim αποτελεί ένα είδος δοκιμασίας της δημοτικότητάς του, αφού δεν πρόκειται για μια ταινία του del Toro αλλά μια ταινία της εταιρίας που απλά σκηνοθετεί ο del Toro, και παρά το μεγάλο budget, είναι το είδος που θα γεμίσει τις αίθουσες με κάθε ηλικιακό κοινό. Αν το Pacific Rim πετύχει το (εμπορικό κυρίως) στόχο του, το Mountains of Madness θα είναι σίγουρα ένα βήμα πιο κοντά, ενώ αν δεν τα καταφέρει, το μέλλον των μεγαλεπήβολων projects του δημιουργού τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Για να περάσω και στα του Pacific Rim, είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας σε σενάριο Travis Beacham (Clash of the Titans). Η ιστορία θέλει μια εξωγήινη επίθεση να απειλεί τη Γη, με τους ανθρώπους να φτιάχνουν τεράστιες πολεμικές μηχανές για να τους αντιμετωπίσουν. Όπως καταλαβαίνουμε, είναι ένα εντελώς generic σενάριο, δικαιολογία για τεράστιες μάχες μεταξύ μηχανών (Mechs) και εξωγήινων. Ο del Toro την χαρακτήρισε ως την πιο μη-μετριοπαθή ταινία του, προσθέτοντας ότι, έχει τα πάντα σε τεράστια κλίμακα και νοιώθει σαν μικρό παιδί που διασκεδάζει.

Αντίθετα με τις προηγούμενες προσπάθειές του και τους τεράστιους χρόνους προπαρασκευής, τα πάντα στο Pacific Rim κινούνται με διαολεμένους ρυθμούς. Μόλις λίγο καιρό μετά την επίσημη ανακοίνωση έχουμε ήδη τους πρώτους πρωταγωνιστές, την ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων αλλά και την ημερομηνία προβολής!

Με το cast να αναμένεται πολυμελές, οι πρώτοι ηθοποιοί που ανακοινώθηκαν και επίσημα είναι οι Idris Elba και Charlie Hunnam. Και οι δύο υπερταλαντούχοι, και οι δύο υποτιμημένοι από τη μέχρι τώρα καριέρα τους, άνοιξαν το χορό των ανακοινώσεων. Για να σας τους θυμίσω, ο Idris Elba κέρδισε το κοινό πριν αρκετά χρόνια με τη συμμετοχή του στη τηλεοπτική σειρά The Wire ενώ από τότε έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές όπως 28 Weeks Later, RocknRolla και Thor ενώ σύντομα θα τον δούμε και στα Ghost Rider: Spirit of Vengeance και φυσικά στο Prometheus του Ridley Scott. Ο Charlie Hunnam, αν και ξεκίνησε τη καριέρα του ιδανικά σε ταινίες όπως Cold Mountain και Children of Men, κινηματογραφικά δεν συνέχισε στα ίδια επίπεδα όμως τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά Sons of Anarchy όπου ήδη μετράει 3 σεζόν επιτυχίας. Τρίτη, αν και ακόμα ανεπίσημη προσθήκη, είναι η Γιαπωνέζα Rinko Kikuchi που θαυμάσαμε στο Babel και πιο πρόσφατα στο Brothers Bloom. Τελευταίες προσθήκες που μόλις ανακοινώθηκαν είναι οι Willem Dafoe και Rob Kazinsky. Ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στη ταινία έχει δηλώσει και ο Tom Cruise αν και δεν υπάρχει καμία περαιτέρω ενημέρωση. Φαίνεται ότι ο Cruise έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον del Toro αφού ήθελε να πρωταγωνιστήσει (και είχε ουσιαστικά συμφωνήσει) και στο Mountains of Madness. Σε συζητήσεις για ένα ρόλο στη ταινία είναι και ο Charlie Day που είδαμε στο Horrible Bosses.

H «μεγαλύτερη monster movie που γυρίστηκε ποτέ», όπως επίσημα χαρακτηρίζεται το Pacific Rim, ξεκινάει τα γυρίσματά της τον Νοέμβρη ενώ αναμένεται στις αίθουσες στις 12 Ιουλίου 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails