29 Μαΐου 2010

Valhalla Rising review

image

Πολλές είναι οι φορές που διαλέγουμε να δούμε μια ταινία γιατι… κάτι μας κάνει. Έχουμε μια διαίσθηση βρε αδερφέ… Κάπως έτσι λοιπόν, και με λίγη παρότρυνση από το εντυπωσιακό poster αλλά και τον πρωταγωνιστή, αποφάσισα να δω το δανικής παραγωγής, αγγλόφωνο Valhalla Rising.

Κάπου εδώ θα έπρεπε να δώσω μια περίληψη της ιστορίας αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο και θα καταλάβετε γιατί… Είναι ένας μουγγός, τυφλός από το ένα μάτι, και βρίσκεται αιχμάλωτος κάποιων από τους οποίους καταφέρνει να αποδράσει. Στη πορεία του προς κάπου βρίσκει κάποιους άλλους που θέλουν να πάνε στην Ιερουσαλήμ. Τους ακολουθεί, φτάνουν κάπου και για κάποιο λόγο αρχίζουν και αλληλοσκοτώνονται. Δυστυχώς μιλάω σοβαρά. Κάνεις δε ξέρει τι είναι ο πρωταγωνιστής, γιατί ήταν αιχμάλωτος, πως είναι τόσο καλός μαχητής, που πάει, που καταλήγει και γιατί γίνονται όλα αυτά.

image

Και αν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι απλά μια ακαταλαβίστικη περιπέτεια, γελαστήκατε οικτρά. Οι ταινίες του Von Trier μοιάζουν σκηνοθετημένες απ’τον Michael Bay μπροστά στο δημιούργημα του επίσης Δανού Nicolas Winding Refn. Διάλογοι ουσιαστικά δεν υπάρχουν παρά μερικές προτασούλες, που επίσης δε βγάζουν κανένα νόημα. Ατέλειωτα σταθερά πλάνα στα τοπία και κοντινά στα πρόσωπα των ηρώων. Οι σκηνές που θα δείτε στο trailer είναι κυριολεκτικά οι μοναδικές που θα δείτε κάποιου είδους δράση, όχι περισσότερο από δύο λεπτά στο σύνολο στη διάρκειάς της ταινίας. Το μόνο που έχει είναι μια καθηλωτική ατμόσφαιρα στα όμορφα τοπία της Σκοτίας, σε συνδυασμό με την εναλλαγή πλήρης απουσίας οποιουδήποτε ήχου και εκκωφαντικών celtic industrial loop tempo ώστε να σε κρατάει ξύπνιο.

2,5/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails