18 Μαΐου 2010

The Losers review

losers_ver2 Κάτι τέτοιες μέρες συνειδητοποιείς ότι το Hollywood έχει αλλάξει… τουλάχιστον το ημερολόγιό του γιατί μου είναι δύσκολο να θυμηθώ πότε είδα τη τελευταία καθαρή άμυαλη badass περιπέτεια που κάποτε ήταν σήμα κατατεθέν της αμερικάνικης βιομηχανίας. Στην κάποτε νεκρή καλοκαιρινή περίοδος έχουν πια συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτών των ταινιών και το The Losers είναι απλά το πρώτο ορεκτικό.

 losers_ver11

Μια ομάδα ελίτ στρατιωτών της CIA, κατά τη διάρκεια μιας ύποπτα απλής αποστολής στη Βολιβία, ανακαλύπτουν ότι έχουν προδοθεί από την ίδια τους τη κυβέρνηση και τελευταία στιγμή γλιτώνουν, έστω και από τύχη, από βέβαιο θάνατο. Απογοητευμένοι, προδομένοι και θεωρούμενοι νεκροί, μένουν στη Βολιβία ψάχνοντας την ευκαιρία να επιστρέψουν στη πατρίδα. Από το πουθενά εμφανίζεται η Aisha, μια μυστηριώδης κοπέλα που ξέρει πολλά για αυτούς και τους προσφέρει την επιστροφή στη πατρίδα με αντάλλαγμα να κυνηγήσουν μαζί τον Max, έναν gazillionaire evil mastermind που προσπαθεί να πάρει στα χέρια του μια καταστροφική συσκευή-βόμβα που σκοπεύει να πουλήσει σε losers_ver3όποιον δώσει τα περισσότερα και είναι υπεύθυνος πίσω από την απόπειρα δολοφονίας της ομάδας.

Η πρωτοτυπία είναι μια λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της ταινίας. Η σκληροτράχηλη  ομάδα που έχει τον γυναικά αρχηγό της, τον geek χακερά της, τον Ισπανόφωνο σνιπερά, τον μικρό οδηγό και το βαρύ πυροβολικό της, η σέξι μυστηριώδης action woman, ο σχιζοφρενής κακός και άφθονες δόσεις ποζεριάς. Φυσικά κατά τη διάρκεια υπάρχουν αρκετά plot twists που όμως δεν είναι ούτε αναπάντεχα ούτε ιδιαίτερα έξυπνα και απλά επιμηκύνουν τη δράση. Αρκετά εντυπωσιακές σκηνές δράσης χωρίς ίχνος σοβαρότητας, άφθονες “χιουμοριστικές” ατάκες που άλλοτε είναι πραγματικά αστείες και άλλοτε απορείς ποιός γελάει. Η απειρία και ανικανότητα του c-class σκηνοθέτη Sylvain White όμως, καταφέρνει να προκαλεί ατελείωτη βαρεμάρα σε οποιαδήποτε non-action σκηνή που ευτυχώς δεν είναι ιδιαίτερα πολλές.

The Losers movie poster entire cast

Ένα όμορφο cast, ένας σκηνοθέτης βιντεοταινιών και μια ιστορία που απλά υπάρχει για να δικαιολογήσει τις διασκεδαστικές σκηνές δράσης είναι όλα τα συστατικά των Losers. Ένα ελαφρύ ορεκτικό πριν να μπούμε στα βαριά χαρτιά του φετινού καλοκαιριού.

 

5,5/10

 

1 σχόλιο:

  1. δεν εχω δει την ταινια, αλλα εχω την εντυπωση πως θα ειναι μια απαυτες που θα νοικιασω οταν βγει σε BRd απλα για να περασει μια βραδια :[
    yannidakis.spaces.live.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails