5 Μαΐου 2010

Kick-Ass review

kickass_ver9 Πριν λίγο καιρό είδαμε στο Defendor την ιστορία ενός ανθρώπου που ήθελε να γίνει σούπερ-ήρωας, από την ανθρώπινη, ρεαλιστική  και δραματική πλευρά του θέματος. Το Kick-Ass διαπραγματεύεται το ίδιο ακριβώς θέμα αλλά από την εντελώς αντίθετη οπτική γωνία. Το ομώνυμο comic book του Mark Millar, δημιουργού και του Wanted (αν και το cartoon δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τη ταινία), έδωσε την έμπνευση στο Λονδρέζο Matthew Vaughn ώστε σε συνεργασία με τη σεναριογράφο Jane Goldman να μας παρουσιάσει τον Kick-Ass και την παρέα του.

kick_ass_poster13 Ο Dave Lizewski είναι ο κλασικός loser μαθητής που η μεγαλύτερή του διασκέδαση είναι τα κόμικς και… ο αυνανισμός. Η επικινδυνότητα της αμερικάνικης μεγαλούπολης τον κάνει να απορεί γιατί κανένας δεν έχει καν προσπαθήσει να “το παίξει” σούπερ-ήρωας αυτονομαζόμενος Kick-Ass. Έτσι, αποφασίζει να βάλει μια στολή δύτη, να πάρει δύο κλομπ και να βγει στη γύρα. Φυσικά, αυτή η τρέλα σχεδόν του κοστίζει τη ζωή αλλά ταυτόχρονα γίνεται και ο “σταρ του χωριού”. Αυτό που ανακαλύπτει είναι ότι δεν είναι μόνος του εκεί έξω και βρίσκει βοήθεια σε ένα 11χρονο κοριτσάκι και τον πατέρα του, την Hit-Girl και τον Big Daddy! Και μαζί-και χώρια τα γεγονότα ξεδιπλώνονται ώστε να φτάσουν στον Frank D'Amico, τον κακό της υπόθεσης αλλά ταυτόχρονα να κατακτήσει και την γλυκιά Katie. Η ιστορία έχει ένα περίεργο τρόπο ανάπτυξης μιας και η ιστορία του Kick-Ass είναι ουσιαστικά δευτερεύουσα με την βασική “υπόθεση” να περιστρέφεται γύρω από kick_ass_poster12τους Big Daddy και Hit Girl. Το αρνητικό εδώ είναι ότι χάνεται αρκετή ώρα σε μια ιστορία που τελικά δεν έχει νόημα και προσθέτοντας και την απαραίτητη εισαγωγή για τους BD και HG, έχουμε μια αρκετά μεγάλη κοιλιά χωρίς ουσιαστική δράση που μπορεί να κουράσει.

Οι, περί ου ο λόγος, σκηνές δράσης είναι και η καρδιά της ταινίας. Είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές, καλοσκηνοθετημένες αλλά με εμφανή την έλλειψη ικανοποιητικού budget, αλλά και με αρκετές δόσεις χιούμορ. Από τον ατσούμπαλο Kick-Ass που προσπαθεί να βρει το θάρρος να τα βάλει με τους κακούς αλλά όλο τρώει τα μούτρα του, μέχρι τον σκληρό Big  Daddy που σαρώνει με τη καραμπίνα και κυρίως την Hit-Girl που σφάζει ανελέητα βρίζοντας σαν λιμενεργάτης, όλοι τους είναι εξαιρετικά διασκεδαστικοί. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι σκηνές δράσης είναι ανόμοια kick_ass07μοιρασμένες και μεγάλο μέρος της ταινίας περνάει ουσιαστικά χωρίς κάποια από αυτές τις σκηνές και όταν αυτές έρχονται, είναι απλά λίγο μεγαλύτερες από αυτό που έχουμε ήδη δει στο trailer. Οι πραγματικά εντυπωσιακές αλλά και πρωτότυπες μάχες έρχονται στο τέλος με μεγάλες δόσεις χιούμορ και φαντασίας.

Με μεγάλα μειονεκτήματα την ουσιαστικά αδιάφορη ιστορία του Kick-Ass με αποτέλεσμα μια αρκετά μεγάλη κοιλιά αλλά και τις περιορισμένες, και ήδη γνωστές από το trailer, σκηνές δράσης, τουλάχιστον μέχρι το μεγάλο φινάλε, η ταινία του Vaughn είναι διασκεδαστική, αστεία, βίαιη και δε πρόκειται να απογοητεύσει τους φίλους του είδους.

 

6,5/10

 

kickass_ver5 kickass_ver7 kickass_ver8

Okay you cunts, Let's see what you can do now!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή ταινία!
    Εντάξει δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε με αριστουργήματα... αυτή η ταινία είναι πολύ καλή για παρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails