10 Ιανουαρίου 2011

Megamind (Μεγαλοφυής) review

image

Η μεγαλομανία βλάπτει σοβαρά τη ποιότητα. Η Pixar έβγαλε το Toy Story 3, η Fox βγάζει το Rio, η Disney το Tangled αλλά της Dreamworks δε της έφτανε το Shrek Forever After και έπρεπε να βγάλει και το Megamind, και ιδού τα αποτελέσματα.

Δύο σούπερ μωράκια από γειτονικούς πλανήτες που καταστρέφονται πέφτουν στη γη. Ο ένας είναι όμορφος, ευγενικός και πετάει, ο άλλος είναι μπλε, περίεργος και ανεπιθύμητος. Ο πρώτος γίνεται ο Metro Man, προστάτης της Metro City και ο δεύτερος ο Megamind, το αντίπαλο δέος που προσπαθεί να σκοτώσει τον Metro Man και να του πάρει το κορίτσι, τη δημοσιογράφο Roxanne Ritchie. O Megaming προσπαθεί ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα και ξαφνικά εκεί που δε το περιμένει, σκοτώνει τον Metro Man, και γίνεται κυρίαρχος της Metro City. Όμως ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι χωρίς έναν καλό για να τον κυνηγάει, δεν έχει νόημα η ύπαρξή του και έτσι αποφασίζει να φτιάξει έναν νέο ήρωα από το DNA του Metro Man. Φυσικά τα πράγματα δε πάνε όπως περίμενε και τώρα ο Megamind πρέπει να μαζέψει τα σπασμένα…

image

Ο Tom McGrath, σκηνοθέτης των Madagascar 1 & 2, έχει μαζέψει icons και clichés από ταινίες και παιχνίδια με σούπερ ήρωες αλλά και άσχετα και μας έχει πετάξει στα μούτρα μια σούπα με απίστευτα βαρετούς χαρακτήρες χωρίς ίχνος χιούμορ σε μια εντελώς αδιάφορη ιστορία που ευτυχώς δεν είναι παραγεμισμένη με ηθικά διδάγματα αλλά δε καταφέρνει να μας τραβήξει μέσα της ούτε δευτερόλεπτο. Τι έχει το Megamind, κάποια καλά γραφικά που όμως έχουμε ξαναδεί, κάποια καλά τραγούδια που προσπαθούν να ανεβάσουν την ένταση και ένα ικανοποιητικής έντασης φινάλε, ώστε να μη βλαστημάμε την ώρα και τη στιγμή που μπήκαμε στο κόπο να δούμε τη ταινία.

Κουραστικό, βαρετό, ελεεινοί χαρακτήρες, τρισάθλιες φωνητικές ερμηνείες από τους Will Ferrell, Brad Pitt και Jonah Hill που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι αστείοι. Το Megamind είναι η χειρότερη animation, 3D ή 2D, ταινία που θυμάμαι να έχω δει.

3/10

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails