13 Ιανουαρίου 2011

The Final review

image

Το After Dark Horrorfest δημιουργήθηκε πριν τέσσερα περίπου χρόνια με τη “δικαιολογία” ότι σε αυτό το φεστιβάλ θα παρουσιαζόταν ταινίες που λόγω προκλητικού, βίαιου θέματος, δεν θα έβρισκαν διανομή σε μεγάλες αίθουσες. Φυσικά δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ότι δε πρόκειται κάτι περισσότερο από μια συλλογή low-budget horror films που βρήκαν τρόπο να γίνουν πιο γνωστά στο ευρύτερο κοινό.

Στο πιο πρόσφατο HorrorFest 4, μία από τις ταινίες που παρουσιάστηκαν ήταν και το The Final. Στη ταινία του, ο Joey Stewart, μέχρι πρότινος βοηθός σκηνοθέτη σε διάφορες βιντεοταινίες, μας διαφημίζει ένα σκληρό νεανικό revenge flick. Πιο συγκεκριμένα μια παρέα παιδιών ενός σχολείου βαρέθηκαν, να τους χτυπάνε, να τους κοροϊδεύουν, να τους ξεφτιλίζουν και αποφασίζουν να εκδικηθούν τους συμμαθητές τους. Οργανώνουν ένα ψεύτικο πάρτυ σε μια απομακρυσμένη αποθήκη, τους ναρκώνουν, τους αλυσοδένουν και αρχίζει το μαρτύριο.

image

Το concept, θύματα εκδικούνται τους νταήδες, είναι ενδιαφέρον και αν και το έχουμε ξαναδεί, συνήθως γίνεται με αρκετά soft τρόπο σε κωμωδίες ή δράματα, ενώ εδώ τα θύματα παίρνουν στα χέρια τους τσεκούρια, χημικά οξέα, κόφτες, μέχρι και πιστόλι ευθανασίας αγελάδων!

Όμως τα όποια θετικά της ταινίας τελειώνουν εδώ. Ο ερασιτεχνισμός πλημυρίζει τη ταινία. Μια καλή ιδέα χρειάζεται να ξεδιπλωθεί σωστά σεναριακά, σκηνοθετικά και ερμηνευτικά και το The Final πατώνει και στους τρεις τομείς. Μπορεί να μην έχει τα κλίσε που θα περιμέναμε αλλά τα γεγονότα που εξελίσσονται μπροστά μας είναι τόσα λίγα που κάνει τη ταινία τρομερά βαρετή. Η σκηνοθεσία είναι χειρότερη και από ερασιτεχνική και οι “μαθητικές” ερμηνείες των θυμάτων αλλά κυρίως των θητών, καταστρέφουν όποιο ίχνος ατμόσφαιρας μπορούσε να δημιουργηθεί.

Μερικά κομμένα δάχτυλα, αρκετό, αλλά όχι πολύ, αιματάκι και πολύ νύστα. Προσπεράστε το…

2,5/10

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails