19 Μαρτίου 2011

The Romantics review

image

Με μερικούς αρκετά γνωστούς νέους ηθοποιούς στη φαρέτρα της, το The Romantics προσπαθεί να μας κερδίσει το ενδιαφέρον, πολύ αμφιβάλλω όμως αν το αξίζει.

Εφτά φίλοι κοντεύουν στα τριάντα και μετά από αρκετά χρόνια ξαναβρίσκονται για το γάμο δύο από αυτών. Τα πράγματα όμως μπερδεύονται όταν ανοίγουν παλιές πληγές, αφού ο γαμπρός ήταν πρώην έρωτας της καλύτερης φίλης και κουμπάρας της νύφης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δημιουργός της ταινίας είναι η Galt Niederhoffer η οποία έγραψε το ομώνυμο μυθιστόρημα, έκανε τη διασκευή και σκηνοθέτησε και την ταινία, κανονική πολυτεχνίτης.

image

Ο τίτλος είναι προφανώς ειρωνικός αφού μπορεί στα νιάτα τους, η παρέα να ονομαζόταν Romantics αλλά σήμερα έχουν γίνει ή παραμείνει ανώριμοι, κυνικοί, εγωιστές, αδιάφοροι και άκαρδοι. Εκτός της εισαγωγής όπου μας συστήνονται οι χαρακτήρες, στην υπόλοιπη ταινία παρακολουθούμε τους χαρακτήρες να μιλάνε περί ανέμων και υδάτων χωρίς να λένε κάτι ουσιαστικό και ανάμεσα σε αυτά τα “σκετσάκια” βλέπουμε και τις ερωτικές ανησυχίες τους ουσιαστικά πρωταγωνιστικού τρίο. Ανούσιες βαρετές σεκάνς που δεν καταφέρνουν καν να μας συστήσουν σωστά τους χαρακτήρες ώστε να τους αγαπήσουμε, να τους μισήσουμε ή έστω να τους καταλάβουμε. Απλά βλέπουμε κάποιους αγνώστους να μιλάνε. Η τελική κόντρα νύφης κουμπάρας είναι σίγουρα το καλύτερο μέρος της ταινίας αφού ο κυνισμός και ο εγωισμός χτυπάει ταβάνι σε σημείο να γίνεται ευχάριστος.

Το Romantics μας αυτοπροβάλλεται σαν ρομαντικό δράμα για τον έρωτα και τα γεγονότα που δε μπορείς να ελέγξεις. Εγώ από την άλλη αυτό που είδα είναι, λιγότερο ή περισσότερο, ταλαντούχους ηθοποιούς να σπαταλούν το ταλέντο τους σε μια παντελώς ανούσια ταινία. Βαρετή με μοναδικό νόημα ότι ακόμα μια βροχή μπορεί να σου χαλάσει τα σχέδια. Ανατρίχιασα…

3,5/10

 

1 σχόλιο:

  1. ίσως του έδινα μια ευκαιρία αν ήθελα να περάσω μια ηρεμή κινηματογαφική βραδιά με τη γυναίκα μου, αλλά ως εκεί. Ξέρεις ότι τα έχω με την Κ.Η. από τότε που παράτησε τον Nolan επειδή δεν της.. έκανε το The Dark Knight. Τεσπα.. μην αρχίζω με αυτά :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails