25 Ιουλίου 2010

Comic-Con 2010

imageSan Diego Comic-Con International, Comic-Con International: San Diego, San Diego Comic-Con ή απλά SDCCl, η διεθνής έκθεση Comic-Con ξεκίνησε το 1970 σαν ένα “geek-fest” όπου γινόταν παρουσίαση, τι άλλο, από κομίκς, κυρίως φαντασίας. Με τα χρόνια, οι εκθέτες, ή μάλλον τα εκθέματικά είδη αυξήθηκαν κατακόρυφα με την εισαγωγή των webcomics, anime, manga, collectible παιχνιδιών, video games, fantasy novels και φυσικά ταινιών φαντασίας ή πιο γενικά pop-culture, με αποτέλεσμα, σήμερα να είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως.

Μπορεί, πριν μερικά χρόνια, οι ταινίες που παρουσιαζόταν εδώ να ήταν μόνο αυτές που ήταν βασισμένες σε κάποιον comic-book super-hero αλλά σήμερα, αποτελεί ένας από τους καλύτερους τρόπους προώθησης και διαφήμισης κάθε ταινίας με pop-culture στοιχεία με καλεσμένους τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood και πολλά panels συζήτησης των δημιουργών με τους δημοσιογράφους αλλά κυρίως με τους fans, που είναι και οι πιο αυστηροί κριτές.

Η φετινή Comic-Con έλαβε χώρα, όπως πάντα, στο San Diego Convention Center, στις 22-25 Ιουλίου και για μια ακόμη χρονιά ήταν ένα τριήμερο, ανακοινώσεων, συνεντεύξεων και παρουσιάσεων για (σχεδόν) όλα τα γούστα. Παρακάτω θα προσπαθήσω να αναφέρω τα σημαντικότερα από αυτά.


buried_ver3

Το Buried είναι η νέα ταινία του Ryan Reynolds, στην οποία ο πρωταγωνιστής Paul Conroy, είναι ένας αρχιτέκτονας στο Ιράκ μέχρι που ξαφνικά βρίσκεται θαμμένος ζωντανός με μόνα αντικείμενα πάνω του, έναν αναπτήρα και ένα κινητό τηλέφωνο. Η ταινία θα βασίζεται στη κλειστοφοβία του να είναι θαμμένος ζωντανός και στην ένταση του τι μπορεί να κάνει για να αποδράσει από το φέρετρό του. Μένει να δούμε αν ο σκηνοθέτης Rodrigo Cortés καταφέρει να πετύχει το στόχο του, γιατί πολλοί είναι οι φόβοι ότι δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη ταινία να γυριστεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον χωρίς να κουράσει. Το Buried θα βγει στην Ελλάδα στις 7 Οκτωβρίου και στην SDCC παρουσιάστηκε το πρώτο theatrical trailer.


oliviawildecctronlegacy201015

Όλοι μας, λίγο ή πολύ, ξέρουμε την cult ταινία επιστημονικής φαντασίας που έκανε θραύση το 1982 με τα “ανεπανάληπτα” γραφικά της, TRON. Σήμερα, 28 χρόνια μετά έρχεται το sequel, TRON: Legacy με τους πρώτους βασικούς πρωταγωνιστές Jeff Bridges και Bruce Boxleitner να επιστρέφουν στους ρόλους τους, πλαισιωμένους από τους νέους Garrett Hedlund (στο ρόλο του γιού του Bridges), Michael Sheen και Olivia Wilde. Το TRON: Legacy είναι σε σκηνοθεσία του πρωτάρη Joseph Kosinski και θα βγει στις αίθουσες στο τέλος του 2010.


Ένα από τα πιο σημαντικά panels, της πρώτης μέρας ήταν αυτό με τους JJ Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek, Lost) και Joss Whedon (Serenity, Dollhouse, Buffy the Vampire Slayer). Οι ειδήσεις που βγήκαν ήταν η επιβεβαίωση ότι ο Whedon θα είναι τελικά ο σκηνοθέτης του Avengers, και ότι το Cabin in the Woods, του οποίου είναι παραγωγός θα είναι σε 3D. Όσο για τον Abrams αποκάλυψε ότι τα γυρίσματα του super-secret project Super-8 ξεκινάνε τον Σεπτέμβρη και ότι είναι προσωπικά απόλυτα ικανοποιημένος με το φινάλε του Lost.

Την δεύτερη ημέρα, στο panel του Avengers αποκαλύφθηκε και το full cast που θα απαρτίζει την πρώτη all-star superhero movie και είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Έχουμε και λέμε, Robert Downey Jr. ως Iron Man, Scarlett Johansson ως Black Widow, Mark Ruffalo ως Hulk, Jeremy Renner ως Hawkeye, Chris Evans ως Captain America, Chris Hemsworth ως Thor και φυσικά ο Samuel L. Jackson ως Nick Fury.

avengerscon


Μετά την αποχώρηση του Guillermo del Toro από το Hobbit, δύο ήταν τα ερωτήματα που είχαν οι φανς, ποιος θα αναλάβει το Hobbit και ποιο θα είναι το επόμενο project του del Toro. Πολλά ακούστηκαν, μεταξύ των οποίων το Frankenstein, το Count Monte Cristo ή ακόμα και το Hellboy 3. Τελικά ο Μεξικάνος σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι η επόμενή του ταινία θα είναι το The Haunted Mansion, το γνωστό theme park των Disneyworlds που είδαμε σε μια άθλια μεταφορά με τον Eddie Murphy. To Haunted Mansion θεωρείται από τα πιο ιστορικά theme parks της Disney, και ο del Toro θέλει να επαναφέρει τη χαμένη δόξα που έχασε από το έκτρωμα του 2003. Και όλοι μας ξέρουμε ότι έχει το ταλέντο να το κάνει, και με το παραπάνω…

SAN DIEGO, CA - JULY 22: Guillermo Del Toro at the annoucement of the development of Disney's "Haunted Mansion" at 2010 Comic-Con on July 22, 2010 at the San Diego Convention Center in San Diego, California. (Photo by Eric Charbonneau/Le Studio/Wireimage)


suckerlogo2Τα πρώτα character banners για την νέα ταινία του Zack Snyder, Sucker Punch, έκαναν την εμφάνισή τους, στους διαδρόμους του San Diego Convention Center. Χωρίς να έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία μιλάνε για ένα υπερβίαιο παραμύθι έξι γυναικών που μόλις βγήκαν από το ψυχιατρείο.

SP_sm-AMBERSP_sm-BABYDOLLSP_sm-BLONDIE

SP_sm-GORSKISP_sm-ROCKETSP_sm-SWEET-PEA


Εκτός των άλλων, παρουσιάστηκαν και μερικά καινούρια trailers πολυαναμενόμενων ταινιών, μεταξύ των οποίων το Drive Angry 3D με τον Nickolas Cage, το Priest με τον Paul Bettany, και το Let Me In, remake του Σουηδικού Let the Right One In με τους Chloe Moretz, Kodi Smit-McPhee και Richard Jenkins.



Το, θεωρητικά, νέο μεγάλο blockbuster franchise, Cowboys & Aliens ξεκίνησε πριν λίγο καιρό τα γυρίσματα και παρόλο που δεν πρόλαβε να παρουσιάσει κάποιο trailer, η πρώτη φωτό με τον πρωταγωνιστή έκανε την εμφάνισή της.

cowalien-1Εκτός του Daniel Craig που βλέπετε στη φωτογραφία, μαζί του θα βρίσκονται οι Harrison Ford, Olivia Wilde, Sam Rockwell, Paul Dano, Walton Goggins και Abigail Spencer σε σκηνοθεσία του Jon Favreau με το release date να τοποθετείται μέσα στο καλοκαίρι του 2011.


Όσο για το επόμενο μέρος των Πειρατών της Καραϊβικής, τα νέα δεν ήταν πολλά αφού το cast έχει ολοκληρωθεί και τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει, έτσι ο Johnny Depp, η μάλλον ο captain Jack Sparrow έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους φίλους της Comic-Con, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας το σενάριο και τους συνεργάτες με το γνωστό χιούμορ του ήρωα. Απολαύστε…


Και ένα κωμικοτραγικό trivia, μετά το τέλος του panel για το Resident Evil Afterlife και πριν ξεκινήσει το panel για το Cowboys & Aliens, ένας παρευρισκόμενος μαχαιρώθηκε…ή μάλλον “στυλώθηκε” μιας και, πάνω στον καυγά με κάποιον άλλο παρευρισκόμενο για τις θέσεις (!!!), ο ένας κάρφωσε ένα στυλό στο κεφάλι, πολύ κοντά στο μάτι του θύματος. Ο δράστης συνελήφθη και ο άτυχος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο!

1 σχόλιο:

  1. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Κυριακή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails