28 Ιουλίου 2010

Thirst (Bakjwi) review

thirstΟ Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Chan-wook Park έγινε παγκοσμίως γνωστός to 2003 με το αριστούργημα OldBoy, μια από τις καλύτερες ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας. Αν και από τότε έχει κάνει κάποιες ακόμα ταινίες, καμιά δεν εισέπραξε τις διθυραμβικές κριτικές αλλά ούτε και τη φήμη που είχε το OldBoy, μέχρι που ανακοίνωσε ότι η επόμενή του ταινία θα έχει το πιασάρικο και εμπορικό vampire-theme, και φυσικά τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Ο Sang-hyun είναι ένας καθολικός ιερέας που πάσχει από μια δερματική ασθένεια και γίνεται εθελοντής σε ένα πειραματικό πρόγραμμα ενός εμβολίου. Το πρόγραμμα αποτυγχάνει αφού πεθαίνουν και οι 500 εθελοντές αλλά με έναν τρόπο που δεν αποσαφηνίζεται, αίμα από βαμπίρ έχει μεταγγιστεί στον Sang-hyun, και είναι ο μόνος επιζών του προγράμματος και όταν επιστρέφει θεωρείται σχεδόν άγιος και όλοι τον καλούν για την ευχή του. Μια οικογένεια τον καλεί για να προσευχηθεί για τον Kang-woo που έχει καρκίνο. Ο καρκίνος υποχωρεί (άγνωστο πως) και ο ιερέας έρχεται κοντά με την οικογένεια και ειδικά με τη σύζυγο του Kang-woo, Tae-ju. Μια παθιασμένα άρρωστη σχέση αναπτύσσεται μεταξύ των δύο με πολλά και θανάσιμα επακόλουθα.thirst10

Το Thirst είναι…απλά αχαρακτήριστο. Μια κλισέ ιστορία που δε μπαίνει καν στο κόπο να αναπτύξει παρά μόνο εμμένει σε αργά ανούσια πλάνα, κατάμαυρο χιούμορ που δε προσφέρει απολύτως τίποτα, αρκετά έντονες σκηνές σεξ που τονίζουν περισσότερο την αρρωστημένη σχέση παρά το σεξουαλικό μέρος, μερικές αιματοβαμμένες αλλά όχι gore σκηνές και ανάμεσα, σπατάλημα χρόνου με trash διάθεση και αναφορές. Πραγματικά δε βρίσκω κανένα λόγο για να δώσετε καν μια ευκαιρία στο Thirst αφού το μόνο που θα σκέφτεστε στα βασανιστικά 140 λεπτά του είναι πως είναι δυνατόν να είναι χειρότερο από τα Twilight.

3/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails