5 Αυγούστου 2011

Αποκλειστικά δισδιάστατη η νέα ταινία του Tim Burton

image

Παρά το 1 δις που κατάφερε να μαζέψει η τρισδιάστατη Αλίκη του Tim Burton, ο σκηνοθέτης επιθυμεί να επιστρέψει στις «παραδοσιακές» δύο διαστάσεις για τη νέα του ταινία, Dark Shadows.

Κατά τη διάρκεια της LACMA Exhibition, ο σκηνοθέτης ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα και απάντησε κατηγορηματικά, «Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο. Μου άρεσε που γύρισα το Alice σε 3D. Και το Frankenweenie θα είναι επίσης σε 3D. Υπάρχουν άνθρωποι που τα θέλουν όλα τρισδιάστατα και άλλοι που τα μισούν. Πρέπει να έχουν επιλογή. Δε πρέπει να το επιβάλλουμε σε κανέναν. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν επιλογή. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να αναγκαστεί σε κανέναν.»

Το Dark Shadows βασίζεται σε μια gothic σαπουνόπερα που έπαιζε στο κανάλι ABC από το 1966 έως το 1971 με τεράστια επιτυχία. Σε ερώτηση αν και η ταινία θα έχει το ίδιο «ελαφρύ» ύφος με τη σαπουνόπερα, ο Burton απάντησε, «Είναι νωρίς ακόμα για να ξέρουμε. Θέλουμε να έχει το αστείο ύφος, το vibe που έκανε διάσημη τη σειρά. Αλλά όταν το κοιτάς σήμερα, σου φαίνεται πραγματικά κακό. Ελπίζω να καταφέρουμε να βρούμε τον «αιθέριο» τόνο που θέλω να δώσω στη ταινία.»

Όσο για τις λεπτομέρειες της ταινίας, το Dark Shadows θα σηματοδοτήσει την 8η συνεργασία του σκηνοθέτη με τον Johnny Depp, ενώ το σενάριο θα είναι του Seth Grahame-Smith.

Το μακροσκελές επίσημο plotline έχει ως εξής:

Κατά το έτος 1752, οι Joshua και Naomi Collins μαζί με τον μικρό γιο Barnabas ξεκινάνε το ταξίδι από το Liverpool στην Αμερική για μια καινούρια ζωή. Αλλά ακόμα και ένας ωκεανός δεν είναι αρκετός για να ξεφύγει η οικογένεια από την μυστηριώδη κατάρα που τη μαστίζει. Δύο δεκαετίες αργότερα και ο Barnabas (Johnny Depp), έχει τον κόσμο στα πόδια του - ή τουλάχιστον η πόλη της Collinsport του Maine. Άρχοντας του Collinwood Manor, ο Βαρνάβας είναι πλούσιος, ισχυρός και διάσημος playboy... μέχρι που κάνει το σοβαρό λάθος να ραγίσει την καρδιά της Angelique Brouchard (Eva Green) Μια μάγισσα, η Angelique τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη και από θάνατο. Τον μετατραπεί σε βαμπίρ και στη συνέχεια τον θάβει ζωντανό.

Δύο αιώνες αργότερα, ο Βαρνάβας απελευθερώνεται από τον τάφο του και βγαίνει στον εντελώς διαφορετικό κόσμο του 1972. Επιστρέφει στο Collinwood Manor για να το δει κατεστραμένο. Τα δυσλειτουργικά απομεινάρια της οικογένειας Collins τα έχουν πάει λίγο καλύτερα, ο καθένας με τα σκοτεινά μυστικά του. Η Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer) ζητάει τη βοήθεια της ψυχίατρου Dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter), για να βοηθήσει με τα προβλήματα της οικογένειάς της.

Στην κατεστραμμένη Collinwood Manor ζουν επίσης ο άχρηστος αδελφός της Elizabeth, Roger Collins (Jonny Lee Miller), η επαναστάτρια έφηβη κόρη της Carolyn Stoddard (Clhloe Moretz), και ο 10χρονος γιος του Roger, David Collins (Gulliver McGrath). Το μυστήριο εκτείνεται και πέρα από την οικογένεια, στον υπηρέτη Willie Loomis (Jackie Earle Haley) και στην Victoria Winters (Bella Heathcote), νταντά του David.

Τα πρώτα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει με τη ταινία να αναμένεται στις αίθουσες το Μάιο του 2012.

1 σχόλιο:

  1. έχω σε βιντεοκασέτες μια μεγάλη συλλογή από αυθεντικά επεισόδια της σειράς.
    Όπως ξέρεις είμαι φανατικός λάτρης του T. Burton έχοντας δει φανατικα όλες του τις ταινίες και ειδικά αυτές που έφτιαξε το 1989 και 1992 (...) οπότε περιμένω μια φανταστική "μαύρη" ταινία παραμυθιού όμως μόνο αυτός ξέρει να φτιάχνει :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails