2 Αυγούστου 2011

Comic-Con 2011

 

Όταν υπάρχουν στον τίτλο οι λέξεις Comic-Con, δε χρειάζονται πολλά λόγια. Οι τρεις μέρες που κάθε geek θα σκότωνε για να μπορούσε να παρευρεθεί στο San Diego Convention Center, ολοκληρώθηκαν και το MadWorld Movies σας μεταφέρει όλα τα νέα.


Ξεκινώντας με ένα μάλλον δυσάρεστο νέο, όπως ανακοινώθηκε, δεν θα υπάρξει πάνελ για τη νέα διλογία The Hobbit, αφού ενώ η New Star έδωσε το ελεύθερο, ο Peter Jackson προτίμησε να μείνει αφοσιωμένος στα γυρίσματα που έχουν ξεκινήσει με πυρετώδεις ρυθμούς. Για να μας "γλυκάνει" έστειλε το τρίτο video blog από τα γυρίσματα για να πάρουμε ακόμα μία γεύση από τις προετοιμασίες και τον ενθουσιασμό στη "Μέση Γη". Παρακάτω μπορείτε να δείτε, τόσο το νέο τρίτο video blog, όσο και τα δύο παλαιότερα.


Συνεχίζουμε με τις νέες αφίσες των πολυαναμενόμενων ταινιών Avengers, Underworld Awakening και The Amazing Spider-Man.


Τέλος να πάρουμε μία γεύση από τη κεντρική σάλα του φεστιβάλ με πλήθος φωτογραφιών γεμάτα props, αγαπημένα αντικείμενα και φυσικά πολύ πολύ κόσμο...


1η Ημέρα

Το πρώτο μεγάλο panel της έκθεσης ήταν αυτό του Breaking Dawn (Part 1).

Ο σκηνοθέτης Bill Condon ανεβαίνει στη σκηνή, κανείς δε τον αναγνωρίζει (!!!) μέχρι που αρχίζει να μιλάει για τη ταινία του. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το δεύτερο μισό του Breaking Dawn Part 1 θα είναι πραγματικό horror (δύσκολο να το πιστέψουμε). Οι stars της ταινίας βγαίνουν στη σκηνή και επικρατεί πανζουρλισμός. Μερικές σκηνές από τη ταινία προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη και ανάμεσα στις (τρομερά ανούσιες) ερωτήσεις, μαθαίνουμε ότι ο Jacob (Taylor Lautner) πραγματικά ωριμάζει σε αυτή τη ταινία, ενώ αναφέρονται και στην πολυσυζητημένη (λέμε τώρα) σκηνή του τοκετού της Bella, το πόσο διαφορετική είναι από κάθε αντίστοιχη με την αίσθηση του κινδύνου να την κάνει τρομερά αγχώδη και έντονη. Όταν επιτέλους το λόγο ξαναπαίρνει ο σκηνοθέτης, αναφέρει ότι είναι βαθειά επηρεασμένος από τον Χίτσκοκ, ενώ τονίζει ότι δεν είναι η σκηνή του τοκετού η πιο έντονη, αλλά η επίθεση των λύκων και τα τελευταία 30 λεπτά της ταινία που θα κόψουν την ανάσα, ενώ τόνισε ότι προσπάθησε να μείνει όσο το δυνατόν πιο πιστός στο βιβλίο.


Επόμενο panel, περισσότερο αφιερωμένο στους μικρούς φίλους ήταν αυτό της Aardman Animation, δημιουργού των Chicken Run, Wallace and Gromit και Flushed Away, όπου παρουσίασαν τις δύο νέες ταινίες τους.

The Pirates! Band of Misfits και Arthur Christmas είναι οι δύο ταινίες που σε λίγο καιρό θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αίθουσες.

Ο Peter Lord, συνδημιουργός της Aardman, μίλησε για το πόσο διασκεδαστικό είναι να δουλεύεις με stop-motion, παρόλο που είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Περιγράφοντας συνοπτικά το Pirates, ο Lord είπε ότι πρόκειται για έναν χαρωπό πειρατή (Hugh Grant) που απλά λατρεύει που είναι πειρατής. Θέλει να κερδίσει το βραβείο του "Πειρατή της χρονιάς" αλλά για να το καταφέρει πρέπει να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλό του Black Belamy (Jeremy Piven), με τη προσπάθειά του να καταλήγει στο Λονδίνο και σε περίεργες συναντήσεις με τον Κάρολο Δαρβίνο και την Βασίλισσα Βικτορία! Μερικά clips προβλήθηκαν στο κοινό ενώ το trailer (που μπορείτε να δείτε παρακάτω) προβλήθηκε σε εντυπωσιακό 3D.

Η συζήτηση προχώρησε στο Arthur Christmas, με τον σεναριογράφο Peter Baynham να βγαίνει στη σκηνή και να μιλάει για τις περιπέτειες του Arthur, του γιου του Άγιου Βασίλη. Ο Baynham αποκάλυψε πως είδαν τον Άη Βασίλη από μία εντελώς διαφορετική ματιά, παρουσιάζοντας τον ως θνητό μονάρχη με το στέμα του να περνάει από γενιά σε γενιά. Επόμενος στη σειρά είναι ο Steve (Hugh Laurie) αλλά ο γεροστριμμένος παππού-Βασίλης (Bill Nighy) έχει άλλη άποψη. Ήρωας της ταινίας είναι ο Arthur, που δουλεύει στο ταχυδρομείο αλλά τον περιμένουν πολλές περιπέτειες. Στη παρουσίαση προβλήθηκε ένα clipάκι της ταινίας όπως και το trailer που κυκλοφορεί εδώ και καιρό, χωρίς πολλές νέες πληροφορίες.


Σε ένα περίεργο mashup, και μετά από προτροπή του Guillermo del Toro, στο ίδιο panel παρουσιάστηκαν το Drive του Nicolas Winding Refn και το Don’t Be Afraid of the Dark του Troy Nixey σε σενάριο και παραγωγή του Del Toro. Εκτός των δύο trailers, προβλήθηκαν φυσικά μερικά clipάκια από τις δύο ταινίες ενώ μια "καφενειακή" συζήτηση ανάμεσα στους δύο δημιουργούς, Del Toro και Refn, ξεδιπλώθηκε με τους δύο να συζητάνε για την εξέλιξη της καριέρας τους σε σχέση με τις δικιές τους επιθυμίες αλλά και την πρόσφατη εξέλιξη των κινηματογραφικών ειδών.


Η Fox παρουσίασε στο δικό της πάνελ, και τρεις από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες, τα Prometheus, Rise of the Planet of the Apes και In Time.

Με παρουσιαστή τον Damon Lindelof, πρώτη πήρε το μικρόφωνο η Charlize Theron, ξεκινώντας λέγοντας πως παραλίγο να χάσει το ρόλο λόγω του Mad Max που υποτίθεται θα έπρεπε να έχει αρχίσει γυρίσματα, κάτι που ως γνωστόν δε συνέβη ακόμα και κανείς δε ξέρει ακριβώς πότε θα γίνει. Περιέγραψε το χαρακτήρα της στο Prometheus ως «suit», μια ψυχρή απόμακρη γυναίκα που δεν αφήνει κανέναν να την πλησιάσει.

Ένα πρώτο εντυπωσιακό clip προβάλλεται στην οθόνη αλλά εκτός του όμοιου περιβάλλοντος, δε γίνεται καμία συσχέτιση με το Alien. Η Charlize εξηγεί γιατί ο Ridley Scott δε μπόρεσε να παρευρεθεί μέχρι που ξαφνικά, ο σκηνοθέτης με την πρωταγωνίστριά του Noomi Rapace, εμφανίζονται σε live chat. Παρά τις ερωτήσεις, αποφεύγει να απαντήσει αν υπάρχει κάποια άμεση σχέση του Prometheus με τα Alien, εκφράζει τη λατρεία του για τα γυρίσματα σε Digital3D, δηλώνοντας ότι πιθανότατα θα συνεχίσει έτσι και στις επόμενες ταινίες του. Η Rapace μίλησε για το πόσο ψυχολογικά και σωματικά εξαντλητική ήταν η εμπειρία των γυρισμάτων.


Σειρά στο πάνελ, πήραν οι Andrew Niccol, Amanda Seyfried και Justin Timberlake, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστές του In Time.

Η ταινία λαμβάνει χώρα τον 25ο αιώνα, όποτε η γήρανση σταματάει στα 25 και ο καθένας δίνεται από ένα χρόνο (διάστημα) ζωής πριν πεθάνουν. Ο χρόνος είναι κυριολεκτικά χρήμα. Ο εργαζόμενος αμείβεται σε χρόνο ζωής, και κάθε τι που αγοράζει μειώνει λίγο από τη ζωή του.

Πρωταγωνιστής είναι ο Timberlake, που κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ.

Ο Niccol αποκάλεσε το In Time, “παιδί του Gattaca”, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη τη διαδικασία του casting γιατί οι ηθοποιοί θα έπρεπε να  υποδυθούν 100χρονους που μοιάζουν 25χρονοι.

Το clip που προβλήθηκε εντυπωσίασε και μπορείτε να το δείτε παρακάτω. Το In Time θα βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο.


Τελευταίοι στη σκηνή ανέβηκαν οι Andy Serkis και Rupert Wyatt, του Rise of the Planet of the Apes. Εκτός των καθιερωμένων clips αναφέρθηκαν κυρίως στον «οικολογικό» λόγο που τους οδήγησε να μη χρησιμοποιήσουν καθόλου αληθινά ζώα στα γυρίσματα αλλά να τα αναπαραστήσουν όλα με cgi. Ο Serkis μίλησε για τη διαδικασία motion capturing και πως δεν είναι ένα είδος ταινία αλλά απλά ένα εργαλείο, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στο Hobbit στο οποίο έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα ως Gollum και ώρα έχει περάσει πίσω από τη κάμερα ως second unit director.


Αυτά ήταν τα σημαντικότερα κινηματογραφικά panels της πρώτης ημέρας της Comic-Con 2011.

Στις υπόλοιπες ειδήσεις της πρώτης μέρας, έχουμε τον Robert Rodriguez να δηλώνει ότι τα δύο sequels του Machete, Kills και Kills Again πήραν το πράσινο φως. Επίσης ανέφερε ότι το σενάριο του Sin City 2 είναι έτοιμο, με μια μικρή πιθανότητα να γυρίσματα να ξεκινήσουν ακόμα και μέσα στο χρόνο, όπως και την επιθυμία του να είναι πλήρως γυρισμένο σε 3D, “όπως δεν το έχει φανταστεί κανείς”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Τέλος ανέφερε ότι εξασφάλισε τα δικαιώματα του Heavy Metal (από τους David Fincher/James Cameron) και σκοπεύει να το αξιοποιήσει με παρόμοιο τρόπο με τα Machete/Hobo with a Shotgun, δηλαδή fake trailer που θα καταλήξουν στην τελική ταινία.

Τέλος έχουμε τις νέες αφίσες των The Raven, η νέα ταινία του James McTeigue, βασισμένο στο έργο του Edgar Allan Poe με τον John Cusack στο ρόλο του Poe, Haywire, της νέας ταινίας του Steven Soderberg, και Moneyball, της νέας ταινίας του Brad Pitt και last but not least, την ανακοίνωση από τον Hugh Jackman ότι κεντρικός κακός στο νέο Wolverine θα είναι ο Silver Samurai.

Επίσης έχουμε τη πρώτη εικόνα από την ατιτλοφόρητη ταινία του Tarsem Singh με την Lily Collins στο ρόλο της Χιονάτης.


Για να περάσουμε και στα τηλεοπτικά νέα, εντύπωση προκάλεσε μια νέα αποκλειστικά web σειρά, σε παραγωγή Bryan Singer (House M.D.), με τον τίτλο H+.

Το H+ θα αποτελείται από 48 3-6λεπτα επεισόδια, κορυφαίας τεχνικής παραγωγής που θα προβληθούν αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Η ιστορία μας φέρνει στο κοντινό μέλλον όπου θα γνωστά μας social media έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Το 33% έχει πετάξει σχεδόν κάθε φορητή ηλεκτρονική συσκευή, όπως κινητά και laptop και έχει εμφυτευτεί με έναν υπολογιστικό σύστημα που συνδέει το νευρικό και εγκεφαλικό σύστημα του χρήστη να είναι μονίμως συνδεδεμένο στο διαδίκτυο! Don’t ask! Μέχρι που κάτι πάει στραβά…

Τα επεισόδια της σειράς θα εκτείνονται σε διάρκεια 10 ετών και τα γυρίσματα έχουν γίνει στη Χιλή. Το trailer μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον…

 


Μια ακόμα σειρά που τράβηξε τα βλέμματα ήταν το νέο δράμα μυστηρίου του NBC, Awake.

Σε αυτό παρακολουθούμε τον ντετέκτιβ Michael Britten (Jason Isaacs) να γλιτώνει από ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό χωρίζει κυριολεκτικά τη ζωή του στα δύο. Στη μία η γυναίκα του έχει επιβιώσει αλλά έχει σκοτωθεί ο γιος του, ενώ στην άλλη οι ρόλοι έχουν αλλάξει! Μην έχοντας σκοπό να αποχωρηστεί καμία από τις δύο «παράλληλες» ζωές, πρέπει να βρει τρόπο να μη τις αφήσει να μπλεχτούν με τη δουλειά του ως ντετέκτιβ, όμως με τον καιρό ανακαλύπτει ότι οι υποθέσεις που αναλαμβάνει έχουν και αυτές τις «παράλληλές» τους.

Στην Comic-Con προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο-πιλότος που ναι μεν άρεσε, αλλά αφήνει αμφιβολίες για το πόσο μπορεί τα «τραβήξει» σεναριακά. Σκηνοθέτης του πιλότου ήταν οDavid Slade (30 Days of Night, Hard Candy).


Τέλος και για να ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα, τη μεγάλη επιστροφή τους είναι έτοιμοι να κάνουν οι ιστορικοί Beavis and Butthead, τα δυο «πυροβολημένα» του MTV που με το βιτριολικό χιούμορ τους δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.


2η Ημέρα

Η μέρα άρχισε με μια από τις πιο low budget αλλά και low profile ταινίες, που όμως έχει ήδη κερδίσει το κοινό σε Λονδίνο και SXSW festival. Πρόκειται για το αγγλικό Attack the Block του Joe Cornish με παραγωγό τον Edgar Wright, δημιουργό των Shaun of the Dead, Hot Fuzz και Scott Pilgrim vs the World. Πρωταγωνιστούν μια παρέα νέων μικροκλεφτών που ξαφνικά ένα βράδυ ένα μικρός μετεωρίτης πέφτει σε ένα αμάξι δίπλα τους με μια εξωγήινη μορφή να βγαίνει από μέσα. Οι πιτσιρικάδες το εξολοθρεύουν αλλά δεν αργεί να γεμίσει ο τόπος τέτοιους μετεωρίτες και, όπως λεν και στη βαρβαρική, all hell breaks loose. Το Attack the Block, καταφέρνει να συνδυάσει alien attack movie, monster movie και cheap slasher movie με την ανηλικοκεντρική περιπέτεια των Goonies, του ET (και του Super 8, αν προτιμάτε) και την κοινωνική κριτική του District 9 και όλα αυτά σε ένα πακέτο που απλά λειτουργεί άψογα, ή τουλάχιστον αυτό δηλώνουν όσοι είδαν τη ταινία. Ανάμεσα στις απαντήσεις που έδωσε ο σκηνοθέτης, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε τη ταινία από τη δικιά του γειτονιά και τι θα γινόταν αν σε μια κανονική μέρα γινόταν περίεργα πράγματα.


Μια από τις σημαντικότερες παρουσίες της Comic-Con ήταν και ο Steven Spielberg που, όσο και αν ακούγεται περίεργο, φέτος έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στην SDCC, για να προωθήσει τη νέα του ταινία The Adventures of Tintin. Και αν η παρουσία του δεν ήταν αρκετή, δίπλα του είχε και τον Peter Jackson, συνδημιουργό του Tin Tin. Αρχικά ένα εντυπωσιακό βιντεάκι-αφιέρωμα σε όλη τη καριέρα του Spielberg προβλήθηκε στην οθόνη που ξεσήκωσε το κοινό. Ερωτούμενος για τη διαδικασία motion capturing, απάντησε ότι δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να κάνει τη ταινία live-action ή animated. Όταν όμως επισκέφτηκε τη WETA (εταιρία παραγωγής οπτικών εφέ του Jackson) για να κάνει ένα test ψηφιοποιώντας τη κίνηση ενός σκύλου, ξαφνικά ο ίδιος ο Peter Jackson εμφανίστηκε μπροστά ντυμένος ως Captain Haddock με ένα σκυλάκι δίπλα του ερμηνεύοντας κανονικά το ρόλο! Δε χρειάστηκε πολλά περισσότερα για να πειστεί.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες δηλώσεις του ανέφερε, ότι ήταν πολύ δύσκολο να αποτυπώσω με πιστό τρόπο το σύμπαν που δημιούργησε ο Herge στα κόμικς του. Αναφέρθηκε στη τρισδιάστατη τεχνολογία, αντίστοιχη του Avatar που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα ενώ τα 3Δ κλιπάκια που προβλήθηκαν εντυπωσίασαν με τη φυσικότητά τους. Σε γέλια ξέσπασαν οι θεατές, όταν ο Andy Serkis μεταμφιεσμένος σε κοινό fanboy ρώτησε ουρλιάζοντας ρώτησε αν τη πρώτη φορά που ο Daniel Craig συνάντησε τον Clint Eastwood, ο πρώτος φορούσε motion capturing tights! Ανάμεσα στις ερωτήσεις, ένα πιτσιρίκι με προφανή άγνοια κινδύνου, σηκώθηκε και ρώτησε την απλή ερώτηση, ποια είναι η αγαπημένη δικιά σας ταινία.

Παρά τις χλιαρές αποδοκιμασίες του κοινού, ο Spielberg με απάντησε αμέσως το ΕΤ. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα και έπρεπε να αποχωριστεί την Drew Barrymore και τα υπόλοιπα παιδιά της ταινίας. Τότε κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει δικά του παιδιά. Σε ερώτηση προς το Spielberg, ποια ταινία στην οποία ήσουν παραγωγός θα ήθελε να σκηνοθετήσεις, απάντησε το American Beauty ενώ στην ίδια ερώτηση ο Jackson είπε ότι όταν ενθουσιάζομαι με κάποια ταινία, τελικά καταλήγω να τη σκηνοθετώ ο ίδιος. Σε ερώτηση για το Jurassic Park 4, ο Spielberg αποκάλυψε ότι έχουν έτοιμη την ιστορία με το σενάριο να βρίσκεται ήδη στα σκαριά και τη ταινία να αναμένεται μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Σε μια συγκινητική στιγμή στο τέλος των ερωταπαντήσεων, ένας από το κοινό φορούσε μία μπλούζα που έγραφε "If possible I would love to meet Steven Spielberg and shake his hand. Thank you very much". Ο Speilberg τον κάλεσε στη σκηνή, τον χαιρέτησε και έβγαλε φωτογραφία τη μπλούζα του. Ακολούθησε και ο Peter Jackson ο οποίος έβγαλε και εκείνος φωτογραφία τη μπλούζα του αγνώστου με το iPhone του, με τον άνδρα να δηλώνει ότι αυτή ήταν η πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής του.

Το συγκεκριμένο panel, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους ήταν από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο στην ιστορία της Comic-Con και έμεινε σε όλους αξέχαστο.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Spielberg δήλωσε ότι ελπίζει το 3D να φτάσει σε τέτοια ποιότητα που να μη γίνεται καν αντιληπτό, ώστε να θεωρηθεί πραγματικό εργαλείο και όχι απλά μέσο προώθησης. Δεν πρέπει όλες οι ταινίες να γυρίζονται τρισδιάστατα, αλλά υπάρχουν μερικές που η τρίτη διάσταση κάνει θαύματα. Τέλος επιβεβαίωσε ότι το sequel του Tin Tin βρίσκεται ήδη σε στάδιο προπαραγωγής και θα γυριστεί με σκηνοθέτη τον Peter Jackson.


Περνώντας σε κάτι ελαφρώς πιο χαμηλών τόνων, σε επόμενο panel το λόγο είχαν οι ταινίεςHaywire του Steven Soderberg και The Raven του James McTeigue.

Ξεκινώντας με το Haywire, και κρίνοντας από το trailer, είναι μια δυνατή περιπέτεια δράσης και πολύ πολύ ξύλου με την πρωταθλήτρια MMA (Mixed Martial Arts) Gina Carano, να έχει το πρωταγωνιστικό ρόλο και να περικλείεται από τους Michael Fassbender, Ewan McGregor, Michael Douglas, Antonio Banderas, Channing Tatum και Bill Paxton. Το περίεργο με το Haywire είναι ότι μοιάζει με μια τυπική περιπέτεια που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας και είναι δύσκολο να καταλάβεις πως θα ταιριάξει το στριφνό ύφος του σκηνοθέτη σε ένα τέτοιο blockbuster.

 


Στη διαδικασία των ερωταπαντήσεων, δε μπορούσε να μη πέσει στο τραπέζι και η περιβόητη δήλωση του σκηνοθέτη ότι θα κάνει ακόμα 1-2 ταινίες και μετά θα αποσυρθεί. Προς απογοήτευσή μου, απάντησε ότι αυτά ήταν λόγια που θα είπε πάνω στο μεθύσι του στον Matt Damon και απόρεσε πως μετά από λίγες μέρες βγήκαν στον τύπο, και ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, χαρακτηρίζοντας τον Damon διακριτικό όσο ένα 14χρονο κορίτσι!

Περνώντας στο Raven, ο σκηνοθέτης παρουσίασε την εισαγωγή της λέγοντας ότι το Raven λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες της ζωής του Edgar Allan Poe. Μεγάλη σημασία στη ταινία δώθηκε στην ακριβή αποτύπωση της gothic ατμρόσφαιρας που απαιτείται από το έργο ενώ αναφέρθηκαν άμεσες συγκρίσεις με το Misery και το Se7en. Τέλος ο McTeigue, ανέφερε ότι αμέσως μετά σκοπεύει να ψυχολογικό θρίλερ Message from the King.


Σειρά έχει το πάνελ του Underworld 4 ή Underworld Awakening όπως είναι ο επίσημος τίτλος. Σε σενάριο του Len Wiseman και σκηνοθεσία των Måns Mårlind και Björn Stein, η Kate Beckinsale επιστρέφει στο franchise που την έκανε διάσημη, ή τουλάχιστον πιο διάσημη! Ο Stein δήλωσε ότι ακόμα βρίσκονται στα μισά των γυρισμάτων και έφεραν μόνο ένα μικρό trailer αποκλειστικά για την Comic-Con. Το trailer ήταν αρκετά μικρό και επικεντρωμένο στα εφέ και στο gore χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη ταινία. Αυτό όμως που έκανε εντύπωση είναι το κάκιστης ποιότητας 3D που έκανε τα εφέ να μοιάζουν τρομερά ψεύτικα. Όταν ρωτήθηκαν για αυτό απάντησαν ότι δε σκόπευαν αρχικά να το κάνουν 3D και όταν το αποφάσισαν, άλλαξε όλο το προγραμματισμό τους με κάθε καρέ της ταινίας να είναι επικεντρωμένο στο 3D. (σσ. Δηλαδή όχι μόνο δε δικαιολόγησαν το κακό 3D αλλά τόνισαν ότι αυτό θα είναι και ο πρωταγωνιστής της ταινίας). Δε μας τα λένε καλά τα αδέρφια από τη Σουηδία.


Στα μικρότερα πάνελς της ημέρας, που δεν έκρυβαν και ιδιαίτερες ειδήσεις, παρουσιάστηκε το remake του κλασσικού Fright Night με μπόλικα clips να προβάλλονται αλλά τίποτα ιδιαίτερα νέο. Στην ίδια κατηγορία και το 30 Minutes or Less, η νέα κωμωδία του Ruben Fleischer, σκηνοθέτη του Zombieland, όπου τα μόνα νέα που βγήκαν ήταν ότι παρά την επιθυμία του Fleischer να επιστρέψει με το Zombieland 2, δεν ξέρει αν και πότε αυτό θα γίνει, ειδικά τώρα που δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές του έχουν «μπλεχτεί» με άλλα μεγάλα franchises, η Emma Stone στο Amazing Spider-Man και ο Woody Harrelson στο The Hunger Games.


Ιδιαίτερη προσμονή αλλά και επιφυλακτικότητα υπήρχε στο panel του Ghost Rider: Spirit of Vengeance. Το sequel/reboot του γνωστού ήρωα πρέπει όχι μόνο να είναι μια καλή ταινία αλλά κυρίως να καταφέρει να ξεφύγει από τη κατάρα της τρισάθλιας πρώτης ταινίας. Όπου βρεθούν και όπου σταθούν, ηθοποιοί και συντελεστές διατυμπανίζουν ότι το Spirit of Vengeance δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το πρώτο Ghost Rider, και όλοι οι συντελεστές του βρέθηκαν εκεί για να μας πείσουν. Το clip που προβλήθηκε, ήταν πραγματικά κάτι το εντελώς διαφορετικό, πιο άγριο, πιο extreme, πιο…ανισόρροπο. Χαρακτηριστικά, τέλειωνε με τη φράση “Ghost Rider: Spirit of Vengeance, Fucking Your Shit Up in 3D February 2012.”! Μένει το δίδυμο Neveldine/Taylor να μας το αποδείξει και στο τελικό προϊόν, γιατί το ότι είναι πολύ διαφορετικό δε σημαίνει υποχρεωτικά και καλύτερο, αν και για να πούμε του στραβού το δίκιο, δε γίνεται χειρότερο από το πρώτο.


Σειρά είχε άλλο ένα remake, το Total Recall, μια ακόμα ταινία που ο σκηνοθέτης της επιμένει ότι δεν είναι ακριβώς remake. Το νέο Total Recall δεν είναι βασισμένο στη ταινία του 1990 αλλά στην ιστορία του Philip Dick, όπως ισχυρίζεται ο Len Wiseman. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το clip που προβλήθηκε μάλλον δεν έπεισε τους παρευρισκόμενους, όχι τόσο για τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο ταινιών αλλά για βασικές ψυχολογικές ιδέες πάνω στις οποίες βασιζόταν η πρώτη ταινία που εδώ μοιάζουν άφαντες. Η διαδικασία των ερωταπαντήσεων ήταν μάλλον τυπική με τους πρωταγωνιστές να απαντούν χιουμοριστικά με χαρακτηριστικό τον Colin Farrell να δηλώνει ότι υποδύεται έναν Αυστριακό μποντιμπιλντερά που έγινε αστέρι του σινεμά και μετά έγινε πολιτικός, αλλά με μικρότερη επιτυχία…χα.


Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι καταϊδρωμένο ήρθε το panel του Amazing Spider-Man. Ο Marc Webb έχει τη δύσκολη αποστολή να μας ξετρελάνει με το νέο Spider-Man ώστε σε τόσο μικρό διάστημα να ξεχάσουμε τη τριλογία του Raimi και να αποκτήσει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης το δημιούργημά του. Δύσκολη κατάσταση. Μετά τη προβολή του trailer που κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν, ο Webb ανακοίνωσε ότι τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν μόλις λίγες εβδομάδες πριν και τα clips που θα προβαλλόταν θα ήταν μια πολύ πρώιμη έκδοση χωρίς τα ψηφιακά εφέ και με μπόλικες green screens. Κανένας δε νοιάστηκε ιδιαίτερα. Από τα clips, αυτό  που γινόταν προφανές ήταν η προσπάθεια να δείξει πως ένας nerd χωρίς καμία δύναμη αντιδρά όταν ξαφνικά αποκτά υπερδυνάμεις…αλλά παραμένει nerd. Οι θεατές επίσης είχαν την ευκαιρία μιας πρώτης ματιάς του Lizard του design του οποίου χαρακτηρίστηκε λιτό και ανθρώπινο, όχι έντονο και καρτουνίστικο. Σε απάντηση για το πιο σκοτεινό ύφος, ο Webb δήλωσε ότι δεν ήθελε απλά να ξεχωρίσει από τις ταινίες του Raimi αλλά να έχει ένα πιο ρεαλιστικό τόνο και όχι επιτηδευμένα σκοτεινό. Όπως δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι, οι περισσότεροι μάλλον πείστηκαν από αυτά που είδαν και το σίγουρο είναι ότι το νέο Amazing Spider-Man έχει τις δυνατότητες να μας κάνει να ξεχάσουμε τον Tobey και την παρέα του.


Στα τηλεοπτικά panels παρουσιάστηκαν οι νέες σεζόν των True Blood, Game of Thrones,Eureka και The Walking Dead αλλά και η νέα σειρά Thundercats που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο τέλος του μήνα, όπως και το Spartacus Vengeance, η δεύτερη σεζόν του Spartacus, χωρίς τον άτυχο Andy Whitfield που αντικαταστάθηκε από τον Liam McIntyre.


Όσο για νέες αφίσες, φτωχή η συλλογή σήμερα με μοναδική τη νέα αφίσα του Immortals.


3η Ημέρα

Με τις πιο αναμενόμενες ταινίες να έχουν ήδη παρουσιαστεί τις πρώτες δύο μέρες της CC, η τρίτη μέρα απασχόλησε περισσότερο τις τηλεοπτικές σειρές και κάποιες πιο ιδιαίτερες genre παραγωγές. Όμως αν και αισθητά λιγότερα, δεν έλειψαν και τα κινηματογραφικά panels.


Το πρώτο panel της τρίτης ημέρας ήταν ακόμα μια απόδειξη της ανεβασμένης ποιότητας της φετινής ComicCon με τον one-and-only Francis Ford Coppola να παρουσιάζει τη νέα του ταινία Twixt. Το Twixt είναι ένα gothic horror film με τους Val Kilmer, Bruce Dern, και Elle Fanning και έχει ως επίκεντρο έναν συγγραφέα που έχει οράματα που τον στοιχειώνουν να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός κοριτσιού. Ο Coppola έγινε δεκτός με ένα standing ovation. Η πρώτη συζήτηση που έγινε για την ταινία είναι για την «περίεργη» 3D προβολή που έχει επιλέξει ο σκηνοθέτης. Όπως χαρακτηριστικά είπε, του αρέσουν οι 3D ταινίες αλλά τα γυαλιά που πρέπει να φοράει σε όλη τη διάρκεια είναι πολύ ενοχλητικά. Έτσι το Twixt δε θα είναι πλήρως τρισδιάστατο αλλά θα ενημερώνει τους θεατές να φοράνε τα γυαλιά τους μόνο σε συγκεκριμένες σκηνές που θα προβάλλονται τρισδιάστατα. Πείτε με κυνικό αλλά, έχω την εντύπωση ότι αυτό το βάλε-βγάλε των γυαλιών θα είναι μάλλον πιο εκνευριστικό και η επιλογή του ακούγεται περισσότερο σαν την γκρίνια ενός υπερήλικα και την επιμονή του ότι έχει πάντα δίκιο. Στη συνέχεια προβλήθηκε το καθιερωμένο clipάκι που σε γενικές ικανοποίησε με την ατμόσφαιρά και την ερμηνεία του Kilmer και ακολούθησε μια πιο ειδικευμένη συζήτηση για τη χρήση της μουσικής στις ταινίες του.


Σειρά είχε το panel του Immortals, της νέας ταινίας του Tarsem Singh, βασισμένη στην Ελληνική μυθολογία, στην ιστορία του Θησέα και στη μάχη με το βασιλιά Υπερίωνα (μη με ρωτάτε πόσο ακριβή είναι τα παραπάνω, οι γνώσεις μου στη μυθολογία είναι ιδιαίτερα περιορισμένες). Ο Singh είναι γνωστός για τις υπερβολικά στυλιζαρισμένες ταινίες και το Immortals, έρχεται σε άμεση σύγκριση θεματικά και οπτικά με τους 300. Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι η ταινία είναι πολύ πιο σκοτεινή απ’ότι έχει φαίνεται στο trailer και το απέδειξε με ένα clipάκι που προέβαλε, πολύ πιο βίαιο απ’όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Δήλωσε ότι το project των προσέλκυσε επειδή ήθελε να ασχοληθεί με το θέμα των θεών, όντας άθεος. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πάντα η μητέρα του τον ρωτάει αν ξέρει πως κατάφερε ότι κατάφερε στη ζωή του και απαντάει μόνη της, λόγω των προσευχών της! (Τελικά δεν έχουν και τόσες διαφορές οι Ινδές με τις Ελληνίδες μάνες!). Το Immortals αν και δε θα είναι αποκλειστικά επικεντρωμένο στο 3D, ήταν αρχικά σχεδιασμένο για να γίνει τρισδιάστατο, και δεν θα είναι σαν τον πουρέ του Clash of the Titans. Χαρακτηριστική ήταν η έλλειψη ερωτήσεων που το πάνελ τέλειωσε δέκα λεπτά πριν τη προγραμματισμένη ώρα.


Τελευταίο σημαντικό κινηματογραφικό panel της ημέρας, ήταν αυτό του Snow White and the Huntsman, της μία από τις δύο «μεταφορές-διασκευές» του παραμυθιού της Χιονάτης στη μεγάλη οθόνη. Τη πρώτη μέρα του SDCC είδαμε τη Lily Collins λίγο πιο λουλουδάτη απ’ότι τη ξέραμε αλλά μια χιονάτη που μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε. Σε αυτή τη ταινία, και να μας το λένε δε μπορούμε να το πιστέψουμε ότι η Kristen Stewart με τη πανοπλία υποτίθεται ότι είναι η Χιονάτη! Ο σκηνοθέτης Rupert Sanders δήλωσε ότι η ταινία του έχει το μέγεθος ενός Lord of the Rings, ενός Armageddon, είναι μια σκληρή, άγρια γυναικεία action movie. Όλο το πρωταγωνιστικό cast που βρέθηκε στο panel (Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Sam Claflin, Charlize Theron) ομολόγησε ότι ουσιαστικά δε γνωρίζονται αφού έχουν συναντηθεί μόλις μία φορά και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε περίπου μία εβδομάδα. Σίγουρα όμως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της παρουσίασης ήταν οι φωτογραφίες των πρωταγωνιστών με τα κουστούμια της ταινίας.


Περνώντας στα τηλεοπτικά, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αν και λίγο wannabe 24, μοιάζει η νέα σειρά του Showtime, Homeland με τους Damien Lewis και Clare Danes, και θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου, αμέσως μετά το Dexter.


Επίσης παρουσιάστηκε η πέμπτη και τελευταία σεζον του Chuck, η τρίτη σεζόν τουCommunity, η πέμπτη σεζόν του The Big Bang Theory, η νέα, ανανεωμένη σειρά τωνΆγγελων του Τσάρλι, με τις Annie Ilonzeh, Minka Kelly και Rachael Taylor στους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους και κυρίως η νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας του Steven Spielberg, Terra Nova.


4η Ημέρα

Αρχικά, παρουσιάστηκε η πλήρης σειρά των artwork που μας εμφανίζει για πρώτη φορά, έστω και hand drawn, του χαρακτήρες του Avengers. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ήδη γνωστοί αλλά παίρνουμε μια πρώτη γεύση από τους ανανεωμένους Black Widow, Hulk και Hawkeye.


Συνεχίζοντας με φρέσκο φωτογραφικό υλικό, παρουσιάστηκε η δεύτερη επίσημη still από τη ταινία Prometheus που μάλλον δεν αποκαλύπτει κάτι συγκεκριμένο, αλλά εν πάση περιπτώσει, είναι ένα ακόμα λιθαράκι στο παζλ της ταινίας που θα συμπληρωθεί σιγά σιγά μέσα στον επόμενο χρόνο.


Ένα από τα τελευταία panels ήταν και αυτό του Grimm, του τηλεοπτικού reimagining της ιστορίας των αδερφών Γκριμ ή για να είμαι πιο συγκεκριμένος των ιστοριών που εμπνεύστηκαν από τις περιπέτειες των αδερφών Γκριμ. Το Grimm είναι μια παραγωγή των δημιουργών των Buffy the Vampire Slayer, Angel και The X-Files και επικεντρώνεται σε έναν αστυνόμο στο Πόρτλαντ που αρχίζει να βλέπει δαιμόνια και έρχεται αντιμέτωπος με ειδεχθή εγκλήματα που ένα-ένα θα συμπληρώσουν το μυστήριο. Ο πιλότος που προβλήθηκε ικανοποίησε με τη σειρά να ξεκινάει να προβάλλεται στις 21 Οκτωβρίου από το NBC.


Θα τελειώσουμε όπως ακριβώς αρχίσαμε, με πολλές πολλές φωτογραφίες. Αλλά όχι απλές φωτογραφίες…Εδώ είναι Comic Con και τη τιμητική τους έχουν οι geeks και τοcosplay, ή πιο απλά, η μεταμφίεση σε γνωστό χαρακτήρα κάποιας ταινία, κάποιου παιχνιδιού, κάποιου κόμικ, με στολή που κατά προτίμηση έχεις φτιάξει μόνος σου. Και υπήρχαν πραγματικά ΠΟΛΛΟΙ τέτοιοι στην κεντρική σάλα, άλλοι τραγικοί, άλλοι αστείοι, άλλοι σχεδόν επαγγελματικά επιτυχημένοι και άλλοι απλά κάναν τη πλάκα τους. Απολαύστε…


Τέσσερεις μέρες γεμάτες, κόμικς, γεμάτες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Η Comic-Con 2011 έφτασε στο τέλος της και, αν και δε κατάφερα να παρευρίσκομαι φυσικά στο San Diego, όλη η ασχολία μου γύρω από αυτό με έκανε να το ζήσω από πολύ κοντά. Η ανταπόκριση του MadWorld Movies έφτασε στο τέλος της και ελπίζω του χρόνου, όχι απλά να τα ξαναπούμε αλλά να μπορέσω να σας μεταφέρω και live podcast…εντάξει, δωρεάν είναι τα όνειρα, μη βρίζετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails