23 Αυγούστου 2011

D23: Ολόκληρη η Disney σε μια έκθεση

image

Πιθανότατα οι περισσότεροι δεν έχετε καν ακουστά την D23, το μεγάλο Disney event που διοργανώνεται μόλις τα τελευταία 3 χρόνια από την ίδια την εταιρία με σκοπό την προώθηση όλων των νέων δημιουργιών της. Όσοι αναρωτιούνται τι σημαίνει το 23, αντιστοιχεί στο 1923, το έτος δημιουργίας της Disney.

Πάμε να πάρουμε μια γεύση από αυτή τη μεγάλη έκθεση…


Ξεκινώντας από την κορωνίδα της εταιρίας, το τμήμα της Disney Animation, παρουσιάστηκε το Planes, το spinoff του Cars! Υπό την αιγίδα της DisneyToons Studios και όχι της Pixar, το Planes θα βασίζεται και θα επεκτείνει τον κόσμο του Cars, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά, όπως γίνεται κατανοητό, ότι αυτοκίνητα αλλά αεροπλάνα. Το teaser trailer που προβλήθηκε μας παρουσίασε το αεροπλανάκι Dusty Cropduster, να είναι έτοιμο να απογειωθεί από ένα μεγάλο αεροπλανοφόρο υπό τους ήχους του More Human Than Human των White Zombie! Ο John Lasseter, δημιουργός των Cars, μετά κάλεσε στη σκηνή τον ίδιο τον Dusty ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε θα είναι ο Jon Cryer, πιο γνωστός από τη σειρά Two and a Half Men ο οποίος και δήλωσε ενθουσιασμένος και έτοιμος να απογειωθεί την άνοιξη του 2013, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά την προβλεπόμενη ημερομηνία προβολής.

 

Η παρουσίαση του Planes ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη αφού η ταινία είχε ήδη ανακοινωθεί, η έκπληξη όμως ήρθε αργότερα με το Wreck-it-Ralph, την ιστορία ενός μοναχικού κακού σε ένα 8μπιτο βιντεοπαιχνίδι, που δε θέλει να είναι πια κακός! Ο Ralph (με τη φωνή του John C. Reilly) βαρέθηκε να είναι πάντα ο κακός και να χάνει από τον ήρωα του παιχνιδιού Fix-it-Felix (με τη φωνή του Jack McBrayer). Έτσι όταν ένα μοντέρνο παιχνίδι καταφτάνει, πιστεύει ότι είναι η ευκαιρία τους για ηρωισμούς ώστε να γίνει αγαπητός. Στη σκηνοθεσία το Wreck-it-Ralph θα βρίσκεται ο Rich Moore (Futurama) ενώ εκτός του προαναφερόμενων, τις φωνές τους στους υπόλοιπους χαρακτήρες θα δανείζουν οι Jane Lynch και Sarah Silverman.


Η Pixar φέτος γιορτάζει τα 25 της χρόνια και αν και το Cars 2 δε της έκανε τη χάρη να τα γιορτάσει με μια επιτυχία, οι επερχόμενες ταινίες της μοιάζουν άκρως ικανές να μας ενθουσιάσουν. Η αρχή έγινε με το πολυαναμενόμενο Brave, η πρώτη ταινία εποχής της εταιρίας που έχει πρωταγωνίστρια γυναίκα και βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η Σκωτσέζα πριγκίπισσα Merida αρνείται να υποταχτεί στους γονείς της και φεύγει για να ακολουθήσει το ταλέντο της στη τοξοβολία, βάζοντας όμως παράλληλα σε κίνδυνο το βασίλειό της. Τα clipάκια που παρουσιάστηκαν με την εκπληκτική Kelly MacDonald στη φωνή της πριγκίπισσας ενθουσίασαν ενώ παρόν στη παρουσίαση ήταν και ο Kevin McKidd (mini Trainspotting reunion!). Εκτός αυτών, τις φωνές τους στο Brave θα δανείζουν και οι Emma Thompson, Robbie Coltrane, Julie Walters, Craig Ferguson και Billy Connolly, ενώ η σκηνοθεσία είναι των Brenda Chapman και Mark Andrews. Τα λόγια που έβγαιναν από τα στόματα των παρεβρισκομένων ήταν ότι πραγματικά δε μπορούν να περιμένουν μέχρι τις 22 Ιουνίου 2012 ώστε να το απολαύσουν.

Δεύτερη ταινία της Pixar που όμως βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια προετοιμασίας και ουσιαστικά δε παρουσιάστηκε τίποτα είναι το Monsters University, το prequel του Monsters Inc που θα παρουσιάζει τους δύο ήρωες Mike και Sulley στα κολεγιακά τους χρόνια! Μόνα γνωστά στοιχεία η επιστροφή των John Goodman και Billy Crystal στις πρωταγωνιστικές φωνές και ο Dan Scanlon στη σκηνοθεσία. Αναμενόμενη ημερομηνία προβολής το 2013.

Τέλος έγινε μια αναφορά και σε δύο επόμενα projects που έχουν αναλάβει ξεχωριστά οι δύο σκηνοθέτες του Up, Pete Docter και Bob Peterson. Ο Peterson έχει σκοπό να μας παρουσιάζει μια ταινία με δεινόσαυρους με τον πρώιμο χιουμοριστικό τίτλο «The Untitled Pixar Movie About Dinosaurs» και ο Docter μια ταινία που θα λαμβάνει χώρα μέσα στο μυαλό μας, με τον ανάλογο τίτλο «The Untitled Pixar Movie That Takes Place Inside The Mind» χωρίς να δοθεί καμιά περαιτέρω πληροφορία.


Αν και δυστυχώς στην Ελλάδα περνάνε σχεδόν απρατήρητες, δε βλάπτει να αναφερθούμε στο νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει η Disneynature, που όπως κάθε χρόνο θα προβληθεί τη παγκόσμια μέρα της Γης και θα λέγεται Chimpanzee και θα ακολουθεί ένα μικρό χιμπατζή που αποκόπηκε από την οικογένειά του.


Ώρα όμως να περάσουμε και στις live-action ταινίες που παρουσιάστηκαν από την Disney και σίγουρα δεν είναι αδιάφορες.

Η πρώτη ήταν το χιλιοταλαιπωρημένο John Carter, που αφαίρεσε το “…from Mars” από τον τίτλο του, έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα και περιμένει το Μάρτιο για να κάνει τη πρεμιέρα του. Βασισμένο στο βιβλίο A Princess of Mars του Edgar Rice Burroughs, σε σκηνοθεσία του Andrew Stanton (Finding Nemo, WALL·E), ο John Carter είναι ένας βετεράνος πιλότος που μεταφέρεται στην Άρη όπου μπλέκεται στη μάχη μεταξύ των «ντόπιων». Οι λίγες σκηνές που προβλήθηκαν προκάλεσαν συγκρατημένη αισιοδοξία κυρίως λόγω των εντυπωσιακότατων εφέ. Πρωταγωνιστούν οι Taylor Kitsch, Lynn Collins, Willem Dafoe, Mark Strong, Dominic West, James Purefoy, Ciarán Hinds, Bryan Cranston, Samantha Morton και Thomas Haden Church.


Επόμενη ταινία είναι ο Frankenweenie του Tim Burton. Βασισμένο στη δικιά του ομώνυμη ασπρόμαυρη ταινία μικρού μήκους του 1984, ο Burton αναπτύσσει τη concept του παιδιού που φέρνει πίσω στη ζωή το πεθαμένο σκύλο του. Το νέο Frankenweenie θα είναι τρισδιάστατο, θα είναι γυρισμένο με τη μέθοδο του stop-motion και περιέργως δεν θα έχει τον Johnny Depp στο cast του, όμως θα έχει αρκετούς παλιούς γνωστούς όπως οι Winona Ryder, Catherine O'Hara, Martin Short και Martin Landau. Αναμένεται στις αίθουσες στις 5 Οκτωβρίου 2012.


Σειρά έχει το Oz: The Great and Powerful, το prequel της γνωστής ιστορίας του Μάγου του Οζ που ετοιμάζει ο Sam Raimi. Με τα γυρίσματα να έχουν μόλις αρχίσει, δε παρουσιάστηκε τίποτα περισσότερο από μερικά behind the scenes συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και ανακοινώθηκε ο Μάρτιος του 2013 ως αναμενόμενη ημερομηνία προβολής. Πρωταγωνιστούν οι James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams, Zach Braff, Abigail Spencer, Joey King και φυσικά ο Bruce Campbell.


Με τα Muppets να βρίσκονται μόλις μερικούς μήνες από τη προβολή τους, η Disney έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τα trailers, προέβαλλε μερικά νέα clips που σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους ήταν ξεκαρδιστικά. Όλοι περιμένουν την 23η Νοεμβρίου για να ξαναδούν τα αγαπημένα τους Muppets στη μεγάλη οθόνη.


Το panel όμως που όλοι περίμεναν μάλλον άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Οι Avengers επιτέλους γίνονται πραγματικότητα και τα γυρίσματα είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Όλοι περίμεναν να δουν τους αγαπημένους τους πρωταγωνιστές, αλλά αν και τους είδαν, (Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Cobie Smolders, Jeremy Renner, Tom Hiddleston και Chris Hemsworth ήταν όλοι επί σκηνής), το μόνο που έκαναν ήταν να χαιρετήσουν το κοινό και ο μόνος που μίλησε ήταν ο Downey Jr. Που απλά ανέφερε ότι δεν έχει δει το υλικό που θα προβληθεί! Παρά την αρχική απογοήτευση, το κλιπάκι που παρουσίασε ο σκηνοθέτης Joss Whedon ήταν άκρως εντυπωσιακό με τον Samuel L. Jackson ως Nick Fury να έχει φυλακισμένο τον Tom Hiddleston (Loki), αλλά και μια πρώτη ματιά στον Mark Ruffalo ως Hulk. Όλοι πια περιμένουμε την 4η Μάιου 2012.


Μια σχετικά νέα έκθεση που μοιάζει να γίνεται θεσμός και ελπίζουμε και τα επόμενα χρόνια να έχει το ίδιο και ακόμα πιο εντυπωσιακές ταινίες να μας παρουσιάσει.

Εις το επανιδείν, MadWorld Movies, over and out…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails