1 Οκτωβρίου 2010

Machete review

image

Τυπικά ο Machete ξεκίνησε τη καριέρα του στο Spy Kids, ως πρώην πράκτορας, θείος των μικρών πρακτόρων και συνέχισε ως fake trailer στο Grindhouse, όμως, και φαντάζομαι ότι μιλάω εκ μέρους των περισσοτέρων, οι περισσότεροι τον θυμόμαστε και τον θαυμάσαμε στο Desperado. Ο πρώην κατάδικος Danny Trejo, ήταν από τις πιο cool φιγούρες στο μανίκι του Robert Rodriguez και μετά τη δημοσιότητα που πήρε το fake trailer ανάμεσα στα Death Proof και Planet Terror αλλά και την επιμονή του ηθοποιού, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία βασισμένη στον Machete είναι πραγματικότητα.

imageimageimage

Ο Machete, ένας πρώην ομοσπονδιακός Μεξικανός πράκτορας, ζει πια ως λαθρομετανάστης κάπου στο Τέξας. Ένας άγνωστος του αναθέτει να σκοτώσει έναν γερουσιαστή που τα έχει βάλει με τους μετανάστες έχοντας βάλει σκοπό να τους διώξει από τη χώρα. Η αποστολή αποδεικνύεται παγίδα, ο γερουσιαστής McLaughlin τραυματίζεται, ο Machete καταζητείται και μαζί με τη βοήθεια ενός παπά και της Luz, αρχηγό μια Μεξικανικής ομάδας “αντίστασης” προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του αλλά και να ξεσκεπάσει τον βρώμικο McLaughlin.

image

Κανείς δε περιμένει υλικό για Όσκαρ, αλλά δυστυχώς το Machete αποτυγχάνει σχεδόν σε κάθε του προσπάθεια. Ο exploitation χαρακτήρας που θέλει να περάσει, και ήταν κάποτε μεγάλη μόδα δε προσφέρει τίποτα περισσότερο από αρκετό αίμα, λίγο γυμνό και ψευτο-οργιακές σκηνές. Η σκηνοθεσία έχει επιτηδευμένα συγκεκριμένο κάκιστο μοντάζ γιατί απλά αυτό είναι το ύφος των ταινιών στις οποίες βασίζεται αλλά και γιατί ο Danny Trejo δεν είναι ο τρομακτικός τύπος που έκανε τον El Mariachi να τρέχει για να ξεφύγει από τα στιλέτα του αλλά ένας κοντόχοντρος 66χρονος γεράκος που με το ζόρι μπορεί να τρέξει, πόσο μάλλον να γυρίσει σκηνές δράσης. Οι μόνες στιγμές που βλέπουμε το πρόσωπό του είναι σε πολύ κοντινά πλάνα με όλες τις υπόλοιπες να είναι γυρισμένες από περίεργες γωνίες ώστε να μη δούμε τον stunt man.

imageimageimage

Το cast που έχει μαζέψει ο Rodriguez περνάει σχεδόν απαρατήρητό γιατί δε φρόντισε να έχουν ρόλους που να τους ταιριάζουν και να τονίζουν τον λόγο για τον οποίο τους αγαπήσαμε αλλά απλά παίζουν ένα ρόλο. Αποκορύφωμα τραγικότητας ο Steven Seagal που κάνει έναν Μεξικανό μεγαλέμπορο ναρκωτικών που πολεμάει με Κατάνα και έχει αμερικανο-μεξικανο-γιαπωνέζικη προφορά! Τραγικό…

image

Αν δεν τρελαθήκατε με το ύφος του Grindhouse, μη προσπαθήσετε να δώσετε καν ευκαιρία στο Machete γιατί υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αποχωρήσετε στο πρώτο μισάωρο κακήν κακώς και να χάσετε και το μοναδικό λόγο που άξιζε να το δείτε μέχρι το τέλος, τις γοητευτικότατες παρουσίες των Michelle Rodriguez και Jessica Alba. Αν πάλι, το Grindhouse είναι η αγαπημένη σας ταινία, δώστε του μια ευκαιρία και ίσως και να το απολαύσετε.

 

4/10

 

1 σχόλιο:

  1. ναι η αληθεια ειναι τοι αυτη η ταινια δε θα με παει στον κινηματογραφο, ομως θα ειναι μια απο αυτες που θα δω σε BR απλα και μονο για το γυμνο που ειπες (χαχαχα) :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails