19 Ιουνίου 2010

She's Out of My League review

shes_out_of_my_league_ver2 Με τις εμπορικές επιτυχίες των τελευταίων ετών του Apatow και της, όλο και μεγαλύτερης, παρέας του, το είδος της κωμωδίας περνάει θεωρητικά μέρες δόξας με το πρόσφατο The Hangover να προκαλεί πάταγο. Το λόγο για όλη αυτή την επιτυχία, δυστυχώς δε μπορώ να τον καταλάβω, μιας και όσο πιο μεγάλες οι προσδοκίες, τόσο μεγαλύτερη είναι η απογοήτευση μου με ταινίες όπως το Superbad να είναι θανατηφόρα μη-αστείες και στη καλύτερη των περιπτώσεων, απλά να σκας ένα χαμόγελο. Πραγματικά δε μπορώ να θυμηθώ τη τελευταία πραγματικά καλή κωμωδία που έχω δει, εκτός του Zombieland και αρκετά χρόνια πριν, το Wedding Crashers.

Το  She's Out of My League δεν ήρθε με μεγάλες περγαμηνές, ούτε είχε από πίσω του she_s_out_of_my_league03κάποιο μεγάλο όνομα. Από τους σεναριογράφους του Sex Drive και έναν νέο και άγνωστο σκηνοθέτη, και με έναν τίτλο που λίγο-πολύ σου εξηγούσε όλη τη ταινία, δε περιμένεις κάποια μεγάλη έκπληξη και απλά ελπίζεις να σκάσει λίγο το χειλάκι σου και να μη βαρεθείς για ακόμη μία φορά με μια δήθεν κωμωδία. Όσο για το σενάριο, όπως είναι ευνόητο πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί τύπου “boy likes beautiful girl, girl likes ugly boy, boy can’t believe it”. Ο Kirk δουλεύει στην ασφάλεια αεροδρομίου, είναι ασχημούλης αλλά όχι και ο αμερικάνικος ορισμός του loser. Οι συγκυρίες και η ευγενική του στάση απέναντι στην όμορφη Molly, τον φέρνουν χωρίς να το καταλάβει να βγει ραντεβού μαζί της και πραγματικά δε μπορεί να το πιστέψει. Με τη “βοήθεια” των φίλων του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και να ανταποκριθεί στη “τελειότητά” της σε σχέση με τη δική του μετριότητα.

Ο Jay Baruchel είναι ένας χαμηλών τόνων νέος ηθοποιός που αποδεικνύει το ταλέντο του σε κάθε ταινία και δικαιολογεί την ανοδική πορεία που έχει καριέρα του. Χωρίς υπερβολές και slapstick σωματική κωμωδία, είναι άκρως απολαυστικός στο ρόλο του very-low-self-esteem άνδρα που χωρίς να είναι loser, περιορίζει τις επιθυμίες του και δε πιστεύει ότSHE'S OUT OF MY LEAGUE ι μπορεί να τα βγάλει πέρα με την όμορφη Molly. Χωρίς να προκαλεί δυνατά γέλια, παίρνει όλη τη ταινία πάνω του και για τη μεγαλύτερη διάρκειά της παρουσιάζει μια αρκετά ευχάριστη ρομαντική κομεντί. Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος, και επειδή είναι καθιερωμένο να υπάρχει ένας χωρισμός πριν την επανένωση, γινόμαστε μάρτυρες του πιο ανόητο, ακαταλαβίστικου καβγά και ξαφνικά τους βρίσκουμε χωρισμένους χωρίς να έχουμε καταλάβει γιατί μάλωσαν και λίγο αργότερα μια ακόμα χειρότερη συμφιλίωση που πραγματικά προσβάλει του iq του θεατή.

Το She's Out of My League, μέχρι τα 3/4 της διάρκειάς του είναι μια αρκετά ευχάριστη ρομαντική κομεντί, χωρίς βέβαια να είναι, ούτε να προσπαθεί να γίνει κάτι περισσότερο. Όμως το τελευταίο μέρος καταστρέφει όλη την εικόνα και κάνει το φινάλε βασανιστικά κακό αφήνοντας τη χειρότερη δυνατή τελική εντύπωση.

 

5,5/10

1 σχόλιο:

  1. μου θυμιζει μια κλασικη τετοιου ειδους ταινια την οποια δε θα δω στον κινηματογραφο, θα νοικιασω ομως με ευχαριστηση :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails