12 Νοεμβρίου 2011

Friends with Benefits [Οχι Μόνο Φίλοι] review

image

Σεξ και φίλοι, σεξ χωρίς αίσθημα, σεξ χωρίς σχέση, γενικά το όλο θέμα έχει εξαντληθεί εδώ και πολλά πολλά χρόνια, και περιέργως, μόνο φέτος κυκλοφόρησαν δύο ταινίες, με τη πρώτη, το No Strings Attached  με την Natalie Portman να αποτυγχάνει παταγωδώς. Το Friends with Benefits έμοιαζε σαν τον φτωχό συγγενή και μετά την αποτυχία του πρώτου, αρκετοί ήταν αυτοί που ξέχασαν τη παρουσία του. Μήπως όμως δε θα έπρεπε;

Ο Dylan είναι ένας blogger με τεράστια επιτυχία που δέχεται πρόταση για διευθυντική δουλειά σε μεγάλο περιοδικό της Νέας Υόρκης. Η Jamie είναι μια επαγγελματική κυνηγός κεφαλών, δηλαδή αναλαμβάνει να βρει το σωστό άτομο για τη σωστή θέση με την ανάλογη αμοιβή, και ο Dylan είναι το τελευταίο της εύρημα. Τον φέρνει στην Νέα Υόρκη, τον πείθει να υπογράψει και σιγά σιγά η σχέση του εξελίσσεται σε φιλικό επίπεδο αφού φαίνεται ότι και οι δύο προβλήματα…ή κουσούρια. Μιας και το αίμα τους βράζει, πολύ γρήγορα πέφτει στο τραπέζι η συμφωνία για σεξ χωρίς δεσμεύσεις, κάτι που αρχικά μοιάζει να λειτουργεί ιδανικά, αρχικά….

image

Η πλοκή μιας τέτοιας ταινίας είναι προφανώς προβλέψιμη από όλους και για να ξεχωρίσει από το σωρό, ο σκηνοθέτης πρέπει να έχει πάνω από έναν άσσο στο μανίκι του και κυρίως να βρει τρόπους να μη ξαναδούμε τα ίδια και τα ίδια, έστω και αν αναγκαστικά αυτά υπάρχουν στην ιστορία. Από τη πρώτη κιόλας σκηνή, ο σκηνοθέτης Will Gluck έχει δύο πολύ δυνατούς άσσους, την απίστευτη χημεία των δύο αξιολάτρευτων αλλά όχι σαλιάρηδων πρωταγωνιστών, Mila Kunis και Justine Timberlake, και την παρουσία πετυχημένου ενήλικου χιούμορ που πραγματικά σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι. Το πρώτο μισάωρο πραγματικά απορείς πως μπορεί να είναι τόσο καλή αλλά ταυτόχρονα φοβάσαι για το τι σε περιμένει.

Το κομμάτι «φιλικό σεξ» είναι διασκεδαστικότατο αλλά το κομμάτι φιλίας…όχι και τόσο. Αν και παρουσιάζεται με εξίσου έξυπνο τρόπο, τραβάει αρκετά σε χρόνο και προκαλεί μια πολύ ελαφριά νύστα. Και εκεί έρχεται η καταστροφή. Ξέρεις, όσο και αν το αντεύχεσαι, είσαι σίγουρος ότι θα έρθει η σκηνή του συναισθήματος, της παρεξήγησης. Όμως αυτή έρχεται στη πιο άσχετη στιγμή, καταστρέφει την όποια χιουμοριστική ατμόσφαιρα βάζοντας με το στανιό το αίσθημα στην εξίσωση. Ξαφνικά η τρελιάρα Jamie γίνεται μια αχώνευτη Sandra Bullock και μικροεγωισμοί γυμνασιακού επιπέδου σε κάνουν να απορείς γιατί σου καταστρέφουν την ταινία. Το μουσικοχορευτικό φινάλε σε προκαλεί gag reflexes αλλά ευτυχώς, έστω και το τελευταίο δευτερόλεπτο, το χιούμορ επανέρχεται, έστω και αν είναι πολύ αργά.

image

Η μισή ταινία είναι ίσως από τις καλύτερες κωμωδίες της χρονιάς, και στην υπόλοιπη μισή θες να παλουκώσεις τους δημιουργούς της έξω από το κάστρο του Δράκουλα. Ακόμα όμως και έτσι, το συνολικό πρόθεμα είναι, έστω και ελαφρώς, θετικό. Στο κάτω κάτω, οι κύριοι θα απολαύσουν την ποικιλία εσωρούχων στο σώμα της δεσποινίδος Kunis και οι κυρίες του κοιλιακούς του Timberlake, άρα it’s a win-win situation!

5,5/10

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails