19 Νοεμβρίου 2010

The Hole review

image

Όχι, δε πρόκειται για κάποιο remake του γνωστού βρετανικού θρίλερ με την 16χρονη τότε Keira Knightley, αλλά η μεγάλη επιστροφή του Joe Dante στο είδος που τον έκανε διάσημο, έστω και αν έχουν περάσει δύο δεκαετίες από τότε, το “παιδικό” θρίλερ.

Ο Dane και ο Lucas, 16 και 10 ετών, μετακομίζουν με τη μητέρα τους στη μικρή πόλη του Bensonville. Τακτοποιώντας τις κούτες ανακαλύπτουν μια κλειδαμπαρωμένη καταπακτή στο υπόγειο τους. Μην έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνουν και  με τη περιέργεια τους να οργιάζει, ανοίγουν την κλειδωμένη ξύλινη πόρτα. Η άπατη τρύπα που βρίσκουν θα ζωντανέψει τους μεγαλύτερους εφιάλτες τους. Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο σκηνοθέτης…

image

Αν και τυπικά, το The Hole είναι θρίλερ, απευθύνεται σε αρκετά μικρές ηλικίες που θέλουν να για πρώτη φορά θέλουν να δουν κάτι πιο…μεγαλίστικο. Σε πολλούς θα θυμίσει τα αισθήματα που μας προκάλεσε όταν πρωτοείδαμε το Gremlins και νομίσαμε ότι είδαμε το πιο τρομακτικό θρίλερ, και τις επόμενες μέρες λοξοκοιτούσαμε και κάτω από τα κρεβάτια μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ότι δύο ταινίες έχουν τον ίδιο σκηνοθέτη.

Ψευτοτρομακτική ατμόσφαιρα, λίγο αιματάκι, οι πρώτες βρισιές, νεανικό cast, οπτικοποίηση παιδικών φοβιών και ένα sureal gothic περιβάλλον για κερασάκι στο τέλος. Ότι ακριβώς χρειάζεται ένα περίεργο πιτσιρίκι που θέλει να μεγαλώσει πριν της ώρας του. Το κακό είναι έχει κάποια στοιχεία όπως η κάκιστη ερμηνεία του πρωταγωνιστή και τα εφέ περασμένων δεκαετιών που μπορεί να μην ενοχλήσουν τους μικρότερους αλλά είναι πραγματικά εκνευριστικά.

image

Εφιάλτες, τρομακτικοί κλόουν, παιδάκια με τρομακτικό μακιγιάζ, άπατες τρύπες, λίγο χιούμορ, λίγο αίμα, μπόλικη ατμόσφαιρα και ο Joe Dante πίσω από την κάμερα. Αν τα παιδιά σας, τα ανίψια σας είναι εκεί γύρω στα 10-12 (τυπικά η ταινία είναι για 13+) και θέλουν να δουν θρίλερ, δώστε τους το Hole και πιθανότατα τα επόμενα βράδια θα τους βλέπετε να έχουν αρκετά ανήσυχο ύπνο. Αν όμως τη δείτε και εσείς μαζί τους, θα θυμηθείτε μεν τα νιάτα σας με τις παρόμοιες ταινίες που ήταν “στη μόδα” εκεί κάπου στα 80s αλλά θα πείτε και από μέσα σας…πωωωω, πως μ’ άρεζαν αυτές οι χαζομαρούλες!

Όσο για τη βαθμολογία, σίγουρα το πρόσημο είναι θετικό για όλους αλλά τα πιτσιρίκια σίγουρα θα ενθουσιαστούν αντίθετα με εσάς που ίσως και να βαρεθείτε.

5/10

 

1 σχόλιο:

  1. δεν ξερω το σεναριο, ομως συνηθως αν οι πρωταγωνιστες πλαισιονωνται απο ενα ονομα "κραχρη" κανει και επιτυχια. Νομιζω πως αυτο λειπει για να επιλεξω αυτην την ταινια :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails