7 Αυγούστου 2010

The Human Centipede (First Sequence) review

imageWhat an insane world we live in. Η ατάκα που δε χαρακτηρίζει τη ταινία αλλά τους δημιουργούς της και ακόμα περισσότερο του οπαδούς της. Ο σκηνοθέτης Tom Six, “για πλάκα” είπε ότι πρέπει να τιμωρούν τους παιδεραστές ράβοντας το στόμα τους στο…απευθυσμένο ενός φορτηγατζή. Τώρα πως αυτή η τιμωρία κατέληξε να γίνει ταινία, η οποία μάλιστα έγινε το silent hit των περσινών Screamfest και διαφόρων τέτοιου είδους horrorfest μέχρι και τη φετινή της παρουσία στις Κάννες, ξεφεύγει από τη φαντασία μου.

Δυο χαζοβιόλες Αμερικανίδες, κάνουν διακοπές στη Γερμανία και στη προσπάθειά τους να βρουν ένα club χάνονται. Σκάει το λάστιχο, χάνονται στο δάσος, όπου βρίσκουν το απομονωμένο σπίτι του γιατρού Heiter. Ποιά είναι η διαστροφή του…θέλει να φτιάξει μια ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα ενώνοντας το πεπτικό σύστημα τριών ανθρώπων στη σειρά…ass to mouth!

Διαστροφή και αηδία. Μόνο αυτές οι λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν τη ταινία. Πλήρης απουσία ιστορίας, τραγική σκηνοθεσία, καρικατούρες ηθοποιοί, εμετικές σκηνές σε ποιότητα και περιεχόμενο, απουσία ατμόσφαιρας και gore…όλα αυτά σε ένα αποτέλεσμα έπρεπε να καταλήξει στη χωματερή.

Πραγματικά δε μπορώ να τη βαθμολογήσω. Οι διαστροφές μου δε φτάνουν σε τέτοια επίπεδα ώστε να αναγνωρίσω το παραμικρό σε αυτό το ανοσιούργημα.

0/10

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails