31 Αυγούστου 2010

Date Night [Ραντεβού για Παντρεμένους] review

imageΤο δηλώνω ξεκάθαρα, σκηνοθέτες σαν τον Shawn Levy δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Έχει σχεδόν μια 10ετή καριέρα χωρίς καμία ταινία άξιας αναφοράς και παρόλαυτά συνεχίζει, ή μάλλον του δίνουν το δικαίωμα να συνεχίζει να γυρίζει, στην καλύτερη περίπτωση, μετριότητες που το μόνο που κάνουν είναι να σπαταλούν το ταλέντο των πρωταγωνιστών τους.

Οι Phil και Claire Foster είναι ένα ζευγάρι πνιγμένο στη ρουτίνα που ζητάει απεγνωσμένα κάτι το διαφορετικό για να ξεφύγει. Σε ένα “συζυγικό ραντεβού” σε ένα ακριβό εστιατόριο, παριστάνουν κάποιους άλλους για να βρουν τραπέζι, όμως τελικά αυτό αποδεικνύεται καταστροφικό αφού αυτοί οι άλλοι είναι μπλεγμένοι με μαφιόζους και βρώμικους αστυνομικούς, και τώρα αυτοί βρίσκονται αβοήθητοι προσπαθώντας να γλιτώσουν από όλους αυτούς.image

Σχετικά ενδιαφέρον concept που για μια ακόμη φορά πετιέται στα σκουπίδια. Απανωτές αμερικανιές και αδυνατότητες και εξέλιξη χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Όμως παρόλαυτα, το Date Night έχει μερικά στοιχεία που το κάνουν ανεκτό, όπως η διασκεδαστικότατη σκηνή καταδίωξης με τα δύο σφηνωμένα αυτοκίνητα, οι “σοβαρές” οικογενειακές στιγμές που σε κάνουν να ζητάς να γύριζαν την ταινία σαν κοινωνικό δράμα πετώντας όλες τις καπροαμερικανιές, και κυρίως οι ανεπανάληπτη χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών Steve Carell και Tina Fey που σε κάνουν να νομίζεις ότι είναι πραγματικά παντρεμένοι εδώ και χρόνια. Μερικά έξυπνα cameo από τους Mark Wahlberg, Mark Ruffalo, James Franco και Mila Kunis δίνουν απλά στο θεατή την απαραίτητη υπομονή για να αντέξει μέχρι το τέλος.

4,5/10

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails