29 Οκτωβρίου 2011

Ο Aronofsky μας ταξιδεύει στη Κιβωτό του Νώε

image

Πάνε χρόνια από τότε που ο Darren Aronofsky θεωρούνταν ο μικρός ανεξάρτητος ταλαντούχος σκηνοθέτης. Μετά συνεχόμενες επιτυχίες και αποκορύφωμα την υποψηφιότητα για Όσκαρ για το Black Swan, αυτό που αναζητούσε ήταν μια big-budget ταινία για να αξιολογήσει τις δυνάμεις του. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που ανέλαβε το The Wolverine, και μετά την αποχώρησή του, ένα παλιότερό του project επανήλθε στο προσκήνιο.

Το Noah, ξεκίνησε ως ιδέα από το 2006. Η γνωστή βιβλική ιστορία του Νώε, αποτυπώθηκε αρχικά ως graphic novel με τη βοήθεια του Καναδού σκιτσογράφου Nico Henrichon ενώ αυτή τη περίοδο, το σενάριο της ταινίας γράφει ο John Logan, σεναριογράφο του Gladiator, Rango και The Aviator. Η ταινία χαρακτηρίστικε “big fantasy epic” ενώ ο ίδιος ο σκηνοθέτης τόνισε το σκοτεινό της τόνο που έχει παραλειφθεί από τις προηγούμενες ταινίες γύρω από τον Νώε.

image

Το Noah θεωρείται προφανώς μεγάλο θέλγητρο και πολλές παραγωγές εταιρίες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά του, ανάμεσα στις οποίες οι New Regency, Fox, Paramount, και Summit, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ως πιο πιθανή μια συνεργασία New Regency και Paramount. Το budget υπολογίζεται να είναι γύρω στα 130-150 εκατομμύρια δολάρια, ποσό τεράστιο σε σχέση με τα μόλις 13 του Black Swan, τα 6 του Wrestler, τα 35 του Fountain και τα 4,5 του Requiem for a Dream. Ποσό σχεδόν τριπλάσιο από το σύνολο του budget όλων των προηγούμενων ταινιών του!

Όσο για το πρωταγωνιστικό ρόλο του Νώε, βασικός υποψήφιος και προσωπική επιλογή του Aronofsky είναι ο Christian Bale. Μετά το τέλος των γυρισμάτων του Dark Knight Rises, ο Bale θα ξεκινήσει άμεσε τα γυρίσματα του The Last Photograph του Niels Arden Oplev και μένει να δούμε πότε θα προλάβει ο γνωστός ηθοποιός να…μαζέψει δύο ζώα από κάθε είδος!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails