3 Ιουλίου 2011

Beastly review

image

Καταραμένα trailers!

Υπάρχει μια, όχι πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στο παραμυθάκι και στο σκοτεινό παραμύθι. Το trailer του Beastly με έκανε να πιστέψω ότι είναι ένα σκοτεινό παραμύθι, αλλά τελικά…

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Alex Flinn, το Beastly ισχυρίζεται ότι είναι μια μοντέρνα έκδοση του «Beauty and the Beast». Ο Kyle είναι ένα λυκειόπαιδο που τα έχει όλα και κυρίως ομορφιά. Ο ναρκισσισμός τους φτάνει σε εξωπραγματικά επίπεδα κάνοντας τον ένα πραγματικό τέρας, με τους υπόλοιπους να προσπαθούν να του κάνουν τα χατίρια. Η μάγισσα του σχολείου (!!!) Kendra έχοντας βαρεθεί τον απαίσιο χαρακτήρα του, τον καταριέται να είναι άσχημος και του δίνει ένα χρόνο για να βρει μια κοπέλα να τον αγαπήσει, παρά την ασχήμια του, για να λυθούν τα μάγια.

Εντάξει, δε το λες και ακριβώς μεταφορά του κλασσικού παραμυθιού…

image

Παρά τους πλαστικούς, πανέμορφους, στοχευμένους προς το ερεθισμένο εφηβόκοσμο, πρωταγωνιστές, το trailer μου έδινε μια ελπίδα ότι μπορεί να είναι το σκοτεινό παραμύθι που ήλπιζα. Κυριολεκτικά από τη πρώτη σκηνή, οι ελπίδες πήγαν περίπατο, με το σενάριο να πλημμυρίζει με ακατανόητες ανοησίες και αδιανόητες καταστάσεις που πρέπει να πιστέψεις ότι συμβαίνουν απλά επειδή στο λέει. Το μόνο που καταφέρνει είναι να μας πείσει για το πόσο καθίκι είναι ο Kyle, μόνο που δε καταφέρνει να μας πείσει για το ύστερο love story και ότι ο Kyle «άλλαξε».

Περνώντας στη σκηνοθεσία, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε δύο σημεία, την πλήρη απουσία διακυμάνσεων στην ένταση και το….μακιγιάζ. Ο θεωρητικά παραμορφωμένος, κακάσχημος, καταραμένος Kyle μοιάζει περισσότερο με ένα συνδυασμό χαρακτήρα του Star Trek (θα μπορούσε άνετα να είναι ο γιος του Eric Bana από τη τελευταία ταινία!) με λίγο από twilight glitter. Τα πιτσιρίκια, και καλά ανερχόμενοι ηθοποιοί made in Disney, είναι απλά ανεκτοί με μόνη εξαίρεση τον Neil Patrick Harris, του οποίου ο ρόλος δεν έχει μεν κανέναν νόημα, αλλά προσθέτει μια απαραίτητη πινελιά χιούμορ, αρκετά πετυχημένου πρέπει να ομολογήσω.

image

Το Beastly δεν αξίζει καν τη προσοχή σας, πόσο μάλλον το χρόνο σας. Αν ανήκετε στην γενιά των 12-16χρονων Mtv kids, μπορεί να σας αρέσει, αλλά οι υπόλοιποι, τρέξτε μακριά.

2,5/10

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails