5 Ιουνίου 2010

From Paris with Love review

from_paris_with_love_ver5 Δεν υπάρχει λόγος να ξαναφερθώ στο στόλο των σκηνοθετών/προστατευομένων του Luc Besson παρά μόνο ότι αυτή τη φορά ο Pierre Morel μοιάζει να μεγαλοπιάστηκε. Η αναπάντεχη και πλήρως ακατανόητη για μένα εμπορική επιτυχία του Taken, έφερε άμεσα τη δεύτερη ταινία του ενώ ταυτόχρονα τον έκανε ένα από τα πιο hot ονόματα στο Hollywood μιας και κάθε μέρα ακούγεται και ένα ακόμα νέο project το οποίοι του ανατίθεται.

from_paris_with_love06 Ο James Reece είναι ένας νεαρός ταλαντούχος υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στο Παρίσι ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει μικροαποστολές των μυστικών υπηρεσιών ώστε κάποτε να γίνει πράκτορας. Στη τελευταία του δοκιμασία του στέλνουν τον Charlie Wax, έναν έμπειρο πράκτορα που μοιάζει περισσότερο με χούλιγκαν και είναι της ιδεολογίας “shoot first, ask questions later”. Μέχρι τώρα ο James έβαζε κοριούς και υπέκλεβε πληροφορίες ξαφνικά βρίσκεται εν μέσω βροχής πυροβολισμών και μιας τρομοκρατικής ενέργειας που θα πρέπει να αποτρέψει.

Αν η ιστορία του Taken, σας φάνηκε απλοϊκή, στο From Paris with Love δε θα σας απασχολήσει καθόλου. Δεν δίνεται καμιά λεπτομέρεια και μέχρι να μπει στο τελευταίο μέρος της δράσης δεν έχουμε ιδέα γιατί γίνεται όλο αυτό το μακελειό και απλά παρακολουθούμε τον John Travolta ως Charlie Wax να σκοτώνει όποιον βρεθεί στο δρόμο του σε εστιατόρια, διαμερίσματα και ταράτσες ενώ ο Jonathan Rhys Meyers απλά τον ακολουθάει σαν σκυλάκι. Αυτή η πλήρης άγνοια σεναρίου για τα 2/3 της ταινίας είναι απερίγραπτα εκνευριστική ενώ η αργή εξέλιξη το πρώτο μισό και η πλήρης απουσία χημείας μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών κάνει τη κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Έστω και αν αυτή αργεί αρκετά, η δράση τελικά ξεκινάει έστω και υποτονικά κάνοντας τιςfrom_paris_with_love03 κακοσκηνοθετημένες δράσης πιο βαρετές και από τα ανόητα μέχρι εκείνη τη στιγμή μούμπλε-μούμπλε. Λίγο πριν κλείσει η πρώτη ώρα της ταινίας, οι σκηνές δράσης αρχίζουν να γίνονται ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές και όσο περνάει η ώρα γίνονται όλο και καλύτερες χωρίς όμως καμιά ιδιαίτερη πρωτοτυπία καταφέρνουν όμως να επαναφέρουν το ενδιαφέρον για μια ταινία που μέχρι τότε απλά κρατιόσουν για να μη κλείσεις.

Το αποτυχημένο casting, η ουσιαστική απουσία ιστορίας στη μεγαλύτερη διάρκεια της ταινίας, και οι αρχικές κουραστικές σκηνές δράσης είναι αρκετές για να χαρακτηρίσει το From Paris with Love μία ακόμα αποτυχημένη αρπαχτή. Ελπίζω μόνο ο Morel να μη καταστρέψει και το επερχόμενο Dune.

 

4,5/10

Related Posts with Thumbnails