12 Οκτωβρίου 2011

Πλήθος νέων ταινιών για τον Roland Emmerich

image

Μπορεί μαζί με τον Michael Bay να θεωρείται από τους χειρότερους σκηνοθέτες, κατηγορώντας τον ότι οι ταινίες του είναι όλο εκρήξεις και καθόλου ιστορία, όμως ποιος είπε ότι δεν απήλαυσε τις οπτικά ηδονικές καταστροφές του 2012, του The Day after Tomorrow ή παλιότερα του Independence Day, είναι απλά ψεύτης.

image

Ο δυτικογερμανός Roland Emmerich, επιστρέφει (αρχικά) με κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό. Το Anonymous όπως είναι ο τίτλος της επόμενής του ταινίας, είναι ένα ιστορικό δράμα (!!) όπου καταπιάνεται με την θεωρία ότι κανένα από τα έργα του William Shakespeare δε γράφτηκε από τον ίδιο αλλά από τον Edward De Vere και τις πολιτικές καταστάσεις της εποχής. Το σενάριο του Anonymous είναι του John Orloff (A Mighty Heart, Legend of the Guardians) ενώ πρωταγωνιστούν οι Rhys Ifans, Vanessa Redgrave και David Thewlis. Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στα τέλη του χρόνου.

Όπως όμως φαίνεται, το Anonymous προκάλεσε ένα overdose ποιότητας στον σκηνοθέτη και για τη συνέχεια έχει προγραμματίσει τη παραγωγή τεσσάρων ταινιών αρχίζοντας με το Singularity. Το Singularity είναι ένα μυστικό προσωπικό project του Emmerich, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας χωρίς να έχει γίνει γνωστό τίποτα περισσότερο, του οποίου τα δικαιώματα έχει αναλάβει η Sony, έστω και αν αρχικά τα είχε αρνηθεί, με αναμενόμενη εκτιμώμενη προβολής το Μάιο 2013. Η συμφωνία για το Singularity αφήνει πίσω μια άλλη ταινία, τη μεταφορά της τριλογίας του Isaac Asimov, Foundation. Με το Foundation ο Emmerich είχε δηλώσει ότι ήθελε να φέρει τη 3D τεχνολογία (που περιέργως μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιήσει) στα όρια της. Η περιπλοκότητα του βιβλίου δημιουργεί απορίες για τη μεταφορά της στην οθόνη, όμως οι οπαδοί μοιάζουν ενθουσιασμένοι.

Τέλος περνάμε σε δύο ταινίες, για τις οποίες δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία αλλά του έχει προσφερθεί η καρέκλα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τη δεχτεί, έστω και αν η παραγωγή τους αργήσει αρκετά χρόνια λόγω των προαναφερόμενων υποχρεώσεων. Οι ταινίες θα είναι η μεταφορά των δύο «προιστορικών» 8μπιτων βιντεοπαιχνιδιών Space Invaders και Asteroids, που θεωρούνται προ-προ-προ παππούδες των σημερινών μοντέρνων παιχνιδιών. Το Space Invaders κυκλοφόρησε το 1978 και το Asteroids το 1979 και ήταν ουσιαστικά τα δύο παιχνίδια που σήμαναν την έκρηξη των arcades, τα γνωστά μας ουφάδικα, μπλιμπλίκια ή απλά ηλεκτρονικά. Κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν είχε κάποια ιστορία κάτι που αφήνει την ελευθερία στο σκηνοθέτη να κάνει όργια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails