2 Ιουλίου 2011

Το Don’t be Afraid of the Dark ανοίγει το φετινό FrightFest

image

Η νέα ταινία τρόμου σε παραγωγή του Guillermo Del Toro, Don’t be Afraid of the Dark θα σηκώσει την αυλαία στο φετινό FrightFest του Λονδίνου.

Το FrightFest είναι από τα πιο διάσημα ετήσια φεστιβάλ ταινιών τρόμου (αλλά και όχι μόνο) και ίσως το πιο γνωστό στην Ευρώπη. Με ιστορία 11 ετών, το FrightFest ήταν όραμα των Paul McEvoy, Ian Rattray, Alan Jones και Greg Day και σε αυτά τα χρόνια έχει προβάλει πλήθος ταινιών και έχει δεχθεί τις επισκέψεις πολλών γνωστών δημιουργών όπως οι George A. Romero, Rob Zombie, Paul W. S. Anderson, Park Chan-wook, Danny Boyle, Guillermo del Toro (δύο φορές), Brian Yuzna, Neil Marshall, Uwe Boll, John Landis και Tobe Hooper.

Το FrightFest 2011 ξεκινάει στις 25 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 του ίδιου μήνα. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα τα Don’t be Afraid of the Dark και A Lonely Place To Die θα είναι η ταινίες έναρξης και λήξης, αντίστοιχα.

Το Don't Be Afraid of the Dark είναι, η νέα παραγωγή του Guillermo Del Toro με πρωταγωνιστές τους Guy Pearce, Katie Holmes και Bailee Madison ενώ το A Lonely Place to Die είναι η νέα ταινία του Julian Gilbey (Doghouse, Rise of the Footsoldier) με πρωταγωνιστές τους Melissa George και Ed Speleers που έχει σαν ιστορία τη περιπέτεια πέντε ορειβατών στα Highlands της Σκοτίας όταν ανακαλύπτουν μια νεαρή Σερβίδα αιχμάλωτη στην ερημιά.

Με ιδιαίτερη περηφάνια, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το artwork του φετινού φεστιβάλ σχεδίασε ο θρυλικός graphic designer Graham Humphrey, πιο γνωστός στο κινηματογραφικό κοινό από τη συμβολή του σε γνωστά genre movies όπως το Evil Dead και The Island of Dr. Moreau.

Η πλήρης λίστα των ταινιών που θα προβληθούν στο φεστιβάλ ανακοινώθηκε την 2α Ιουλίου και ανάμεσά τους βρίσκονται ταινίες όπως Final Destination 5, Tucker & Dale vs Evil, Troll Hunter, The Wicker Tree (η πολυαναμενόμενη συνέχεια του The Wicker Man), Fright Night, The Woman (η νέα ταινία του Lucky McKee), The Divide (η νέα ταινία του Xavier Gens) και το The Innkeepers (του Ti West).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails