14 Απριλίου 2017

Κριτική ταινίας: The Fate of the Furious - Μαχητές των Δρόμων 8

FF8 poster

Ως τελείως αδιάφορος προς οτιδήποτε έχει σχέση με μηχανοκίνηση, η σειρά Fast & Furious ποτέ δε βρισκόταν στη κορυφή, για να μη πω ούτε καν στη μέση της λίστας των ένοχων κινηματογραφικών απολαύσεών μου. Η πρώτη ταινία της σειράς που κατάφερε να με κερδίσει ήταν το Fast Five, όμως έκτοτε το ενδιαφέρον πάλι βούλιαξε με τα μέτρια Furious 6 και Furious 7. Το The Fate of the Furious είναι η πρώτη ταινία της σειράς που κατάφερε από το trailer να με σύρει ώστε να τη δω στη μεγάλη οθόνη, και όπως αποδείχτηκε, δεν έπραξα άσχημα.

Όλα φαίνεται να κυλούν ομαλά στην ευρεία οικογένεια του Dominic Toretto, με τον τελευταίο να απολαμβάνει το μήνα του μέλιτός του με τη Leti στην Αβάνα. Δυστυχώς η κατάσταση γρήγορα εκτροχιάζεται, όταν μια μυστηριώδης γυναίκα τον πλησιάζει και τον αναγκάζει να εργαστεί για εκείνη προδίδοντας την ομάδα του. Ποια είναι αυτή η γυναίκα, πως κατάφερε να πείσει τον Dom να την ακολουθήσει, τι θέλει από εκείνον και πως θα αντιδράσει η ομάδα του, θα το δείτε στην οθόνη.

Fate of the Furious, The (2017)

Με τις πρώτες τρεις ταινίες να έχουν το δικό τους ξεχωριστό underground ύφος, την τέταρτη να λειτουργεί ως εισαγωγή στην μετάλλαξη που έρχεται, και τις επόμενες τρεις να αλλάζουν τελείως ταχύτητα και ύφος, το The Fate of the Furious αποτελεί τυπικά την έναρξη της τρίτης και τελευταίας (;;) τριλογίας της σειράς.

Σε αυτή λοιπόν τη νέα αρχή, οι δημιουργοί αποφάσισαν να “τερματίσουν” τα όρια της ομάδας δίνοντάς τους ένα ρόλο σχεδόν υπερ-κομάντο, βάζοντάς τους να σώζουν ολόκληρο τον κόσμο! Ξεχάστε τις ληστείες και τα μικροπροσωπικά feuds που τους οδηγούσαν σε διάφορές γωνιές του πλανήτη με απώτερο σκοπό να σώσουν το τομάρι τους. Εδώ ο εχθρός είναι πανίσχυρος και απειλεί με κάτι περισσότερο κι από τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Fast And Furious 8

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από τα προαναφερόμενα, για το σενάριο του The Fate of the Furious η λέξεις λογική, αληθοφάνεια και ρεαλισμός είναι παντελώς άγνωστες, κάτι που σε γενικές γραμμές δε μας χαλάει, αλλά θα μπορούσε να μπει ένας ρεγουλατόρος ώστε να απουσίαζαν οι ουκ ολίγες στιγμές που προσπαθούσαμε διά της βίας να κατεβάσουμε τα ρολά του εγκεφάλου μας ώστε να μη βγει από το κρανίο μας και φύγει ουρλιάζοντας.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι εν τέλει δεν επιτυγχάνεται και ο επιθυμητός στόχος, με τη πλοκή να είναι αρκετά στρωτή, αν και θα ήθελε λίγο ακόμα κοψιματάκι ώστε να έλειπαν οι μικρές κοιλιές, οι διάλογοι as cool as they can get, δίνοντας ταυτόχρονα το πάτημα στις εντυπωσιακότατες σκηνές δράσης.

Fast And Furious 8

Και εδώ φυσικά βρίσκεται και η καρδιά της ταινίας, με τον έμπειρο σκηνοθέτη F. Gary Gray να ξέρει πολύ καλά πώς να διαχειριστεί την κάθε είδος σκηνή, από τη πλέον δραματική (ναι, υπάρχουν και τέτοιες) μέχρι τα fist fights και φυσικά τα car chases. Με αποκορύφωμα το βρωμόξυλο μέσα στη φυλακή με πρωταγωνιστές τους Jason Statham και Dwayne Johnson αλλά και την επικών διαστάσεων σεκάνς του φινάλε, το The Fate of the Furious καταφέρνει να προσφέρει άπλετη διασκέδαση στο θεατή.

Όσον αφορά το cast, τα παλιά μέλη της ομάδας ξέρουν πια ακριβώς τις θέσεις τους και είναι απολαυστικότατοι, με την Michelle Rodriguez να δίνει το κάτι παραπάνω (αυτή η κοπέλα απορώ γιατί ποτέ δεν απέκτησε το δικό της action franchise). Πολύ καλά όμως τα πάνε και τα νέα πρόσωπα με την Charlize Theron να είναι μια απολαυστικότατη (αλλά εντελώς κούφια σεναριακά) villain και ακόμα και τον -περιορισμένου ταλέντου- Scott Eastwood να δείχνει ότι βρίσκει τη θέση του.

ff8 4

Το The Fate of the Furious μπορεί να τερματίζει το κοντέρ της τρέλας που διέπει τη σειρά, όμως αυτό, αν και χρειαζόταν έναν καλύτερο έλεγχο, δε του βγαίνει σε κακό. Είναι διαολεμένα διασκεδαστικό, και θα σας προσφέρει ένα εντυπωσιακό δίωρο+ κατά τη διάρκεια του οποίου μπορείτε να βάλετε τη φαιά σας ουσία για ύπνο.

6/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails