30 Ιανουαρίου 2014

Ποιας ταινίας υποψηφιότητα για Όσκαρ ακυρώθηκε και γιατί;

alone

Τους ματιάσαμε.. αλλά το τραβούσε κι ο οργανισμός τους!

Ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των 86ων Όσκαρ, η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου προχώρησε σε μια κίνηση, όχι πρωτάκουστη αλλά σίγουρα πολύ πολύ σπάνια, κόβοντας μία ταινία από τα τελικά ψηφοδέλτια που θα έβγαζαν το μεγάλο νικητή στη κατηγορία του.

Η εν λόγω ταινία είναι το “Alone Yet Not Alone”, με το ομότιτλο τραγούδι της να ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού. Μεγάλη η έκπληξη της παρουσίας ενός τέτοιου τραγουδιού, όμως με τη κατηγορία να έχει άλλα ξεκάθαρα φαβορί, ελάχιστοι έδωσαν μεγάλη σημασία. Η αμαρτία όμως ανακαλύφτηκε στο τρόπο που ο συνθέτης του, Bruce Broughton, χρησιμοποίησε για να γνωρίσει το τραγούδι στα μέλη της Ακαδημίας, που τελικά το ψήφισαν για να μπει στη πεντάδα.

Ο Broughton, πρώην ρυθμιστής της Ακαδημίας Κινηματογράφου και νυν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του μουσικού παραρτήματος της Ακαδημίας, έστειλε το τραγούδι με e-mail σε πάνω από 230 μέλη της Ακαδημίας ως “ενημερωτικό” κάτι που φυσικά απαγορεύεται.

Η πρόεδρος της Ακαδημίας Cheryl Boone Isaacs σε δήλωσή της ανέφερε: “Δεν έχει σημασία πόσο καλοπροαίρετη ήταν αυτή η επικοινωνία, μιας και χρησιμοποίησε το θέση του, για να προωθήσει το δικό του τραγούδι. Στόχος της Ακαδημίας είναι να διασφαλίσει ότι ο ανταγωνισμός διεξάγεται με δίκαιο και ηθικό τρόπο”.

Δε ξέρω πόσοι μπήκατε στο κόπο να ακούσετε το τραγούδι, όμως αυτή θα ήταν πιθανότατα και η τελευταία του φορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails